• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Sjælden transfer: Køber tribune af divisionsklub

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Der bliver som altid handlet spillere på kryds og tværs i Danmark, men det er ikke det eneste, klubberne køber af hinanden. Også tribuner skifter ejermand.

Af Kenneth Jensen

Det kom som lidt af en overraskelse, da FC Helsingør i sæsonen 2016/2017 rykkede op i Superligaen, for holdet var dengang uden et fuldtidssetup, og faciliteterne var heller ikke just til Superliga. Derfor måtte man - udover en opgradering på spillersiden - også opgradere på faciliteterne, og det betød blandt andet, at der blev indkøbt containertårne, som kunne bruges til tv-kameraer, ligesom der blev købt en stor siddetribune til fans af udebaneholdet.

Men siddetribunen og tv-tårnene skal ikke længere være i FC Helsingør - faciliteterne skifter klub. Det skriver Helsingør Dagblad.

Læs også:Transferplanen: Lyngbys kamp for at holde på Brøndby-spiller

I stedet for at være til gavn for et hold i 2. Division skal de fremover servicere Fremad Amager, der ligger i den næstbedste række i Danmark, NordicBet Ligaen og har ambitioner om at komme i Superligaen.

Det bekræfter Fremad Amagers COO, Janus Kyhl, der har en fortid som direktør i FC Helsingør og faktisk var manden, der købte faciliteterne dengang.

Læs også:Lyngby-chef: Kan vi finde Corlu-erstatning, kan tingene ændre sig

- Det er bestyrelsen for Fremad Amager, der har besluttet sig for at købe tribunen og containerne, og da jeg er en del af den, så har jeg selvfølgelig også spillet en rolle i den sag, siger Janus Kyhl til Helsingør Dagblad.

Det fremgår ikke, hvor lang en aftale faciliteterne har fået med Fremad Amager, eller hvad de har kostet i transfersum.

FC Helsingør fik en enkelt sæson i Superligaen og er siden rykket ned i 2. Division, og selv om man er på vej tilbage til NordicBet Ligaen, er der sket meget de sidste par år. Der er et nyt stadion på vej i Helsingør, og her har det ikke været muligt at få tribunen med, og derfor har man solgt tingene.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

Læs også:Droppede Nicki Bille: Nu henter Ishøj endnu en stor profil

Læs også:Officielt: Lyngby henter tidligere U21-landsholdsspiller

Superliga

Optakt: SønderjyskE - OB

SønderjyskE's pokalvindere kan ikke fejre onsdagens triumf ret længe. Lørdag aften venter en vigtig kamp mod OB.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.