Video : Tipsbladet
1. division

Superliga-nedrykker efter forstærkning: Har stadig behov for at tilføre flere

Esbjerg fB forstærkede sig onsdag med Clinton Antwi fra FC Nordsjælland, men cheftræner Olafur Kristjansson slår fast, at klubben stadig er på udkig efter forstærkninger.

Efter Esbjerg fB rykkede ud af Superligaen, har klubben gjort det klart, at den satser på at rykke direkte op igen. Onsdag hentede den så transfervinduets tredje forstærkning til at understøtte den målsætning.

Clinton Antwi kom til Esbjerg på et sæsonlangt lånt fra FC Nordsjælland. Han har det til fælles med de to andre forstærkninger, Jakob Ankersen og Andri Rúnar Bjarnason, at de alle kommer fra højere rangerende klubber.

Manden, der skal få de nye og de "gamle" spillere til at spille sammen, er cheftræner Olafur Kristjansson. Han er glad for klubbens transfers hidtil, men slår også fast, at EfB ikke er færdig med at jagte forstærkninger.

Læs også:Andre danske klubber er solgt: EfB håber på nye investorer i år

- I sommer havde vi markant afgang af især lejede spillede, som havde været inde over. Sidste sæson var også en sæson, hvor holdet tabte en del flere kampe, end det vandt, så det er en balance mellem at skrue et hold sammen af den trup, man har, og at få tilføjet noget, som forstærker holdet.

- Vi er stadig på udkig. Der er det selvfølgelig en ulempe, at vi er nået tre-fire-fem kampe ind i turneringen, før vinduet lukker. Jeg er tilfreds med den tilgang, vi har fået, men vi kigger på den lange bane, og det bliver en sæson med mange kampe på kort tid, så vi har stadig behov for at tilføre lidt endnu, siger Kristjansson til tipsbladet.dk.

Cheftræneren tilføjer, at det først og fremmest drejer sig om forstærkning til midtbanen.

Læs også:Jagter spilletid: FC Nordsjælland udlejer talentfuld ghaneser til Esbjerg

Olafur Kristjansson tiltrådte i sommer som Esbjerg-træner, så han var ikke med til at rykke ned. Det var de fleste af hans spillere til gengæld. En del af hans arbejde består derfor i at jage den dårlige stemning, som tabte kampe og en nedrykning skaber, bort.

- Vores opgave i trænerteamet er at få dem fra sidste år til at overvinde den negative periode, som klubben var igennem, lære af den og kigge fremad. I stedet for at hente fem-seks-syv spillere til bredden har vi forsøgt at hente spillere til startopstillingen eller give konkurrence til bestemte positioner, siger han.

- I sæsonens to første kampe vandt vi og holdt nullet. Det er lang tid, siden holdet har gjort det. Så det er små skridt mod at bygge tiltroen til os selv og selvværdet op igen.

Senest, EfB holdt nullet og vandt to kampe på stribe, var i slutningen af forrige sæson. Den gode stime i starten af denen sæson blev dog brudt af Silkeborg IF i seneste runde. Næste chance for at påbegynde en ny stime er fredag aften mod FC Helsingør.

Læs også:FCN-boss om udlejet forsvarsspiller: Han kommer i gode hænder

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

Læs også:EfB-chef: Har 16-17 spilere, jeg roligt kan sætte ind fra start