Video : Tipsbladet
1. division

Andre danske klubber er solgt: EfB håber på nye investorer i år

Superliga-nedrykkerne holder møder med potentielle investorer og håber, at noget falder på plads inden årsskiftet.

Esbjerg fB har længe været på udkig efter nye investorer, og direktør Brian Knudsen siger til Jydske Vestkysten, at man håber, det vil ske i løbet af 2020.

Tidligere på denne uge er SønderjyskE blevet købt af amerikanske investorer, og i sidste måned blev 1.divisionskonkurrenterne Vendsyssel FF købt af et schweizisk fodboldselskab. Men i Esbjerg fB har man altså ikke investorer på plads endnu.

Læs også:SJE efter overtagelse: Vi kan få råd til noget, der ellers ikke var muligt

Meldingen har tidligere lydt på, at man håbede på nye investorer tidligt i efteråret i år, men sådan forholdet det sig ikke længere. 

- Nej, den holder desværre ikke, nu er jeg nødt til at skyde det ud. Håbet er, at der falder noget på plads inden årsskiftet, men jeg udsteder ingen garantier, der skal jo to underskrifter til, siger Brian Knudsen til Jydske Vestkysten.

Læs også:Nye ejere giver flere penge til SønderjyskE's sportschef

Direktøren afslører dog også, at de er langt i processen med potentielle investorer, og at Esbjerg fB holder møder med dem og ændrer deres vedtægter, så de er klar til nye investorer.

Esbjerg fB rykkede i sidste sæson ud af Superligaen og spiller nu i 1. division, hvor de er nummer syv efter tre runder. De har hentet seks point og skal fredag møde topholdet FC Helsingør på hjemmebane. 

Foruden Esbjerg fB har andre danske klubber også været meldt på udkig efter nye investorer. Det drejer sig blandt andet om Randers FC og AC Horsens. 

Læs også:Spændt SønderjyskE-ledelse: Ny ejer kan udvikle klubben

Læs også:Amerikansk investor køber SønderjyskE Fodbold