• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Nye ejere giver flere penge til SønderjyskE's sportschef

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

SønderjyskE har fået amerikanske ejere, og det øger budgettet hos sportschef Hans Jørgen Haysen.

Af Ole Hoffskov

SønderjyskE Fodbold A/S er tirsdag blevet opkøbt af en gruppe amerikanske investorer med Robert Platek i spidsen. 

Amerikanerne henvendte sig til de danske pokalvindere for to måneder siden, og nu har parterne altså indgået en aftale. Familien Platek har tidligere forsøgt at købe engelske Sunderland, men det mislykkedes, og nu er det i stedet SønderjyskE, der er blevet en del af familieforetagendet. 

Det vækker glæde hele vejen rundt i organisationen, og den sportslige ledelse med sportschef Hans Jørgen Haysen i spidsen er ingen undtagelse.

- Det er en rigtig god dag over hele linjen for SønderjyskE. Der er grund til at klappe i hænderne over, at vi nu får mulighed for at løfte os til et nyt niveau, og så glæder jeg mig over, at det bliver en ny fremtid, men med det samme SønderjyskE og de samme værdier. Vi er stadig et landsdelsprojekt, og vi har fortsat hårdt brug for lokal opbakning, siger Haysen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det betyder, at vi kan gøre nogle ting bedre, men hvad det helt præcis indebærer, skal vi sætte os ned og lægge en detaljeret plan for. Blækket er næsten kun lige blevet tørt på aftalen, så der venter en masse arbejde forude.

Læs også:Spændt SønderjyskE-ledelse: Ny ejer kan udvikle klubben

Økonomien i aftalen er naturligvis ikke blevet offentliggjort, men sportschefen lægger ikke skjul på, at han får mulighed for at skrive lidt større checks i fremtiden - og dermed hente bedre spillere.

Man skal dog ikke forvente et SønderjyskE, der går shopamok.

- Der kommer helt sikkert til at ske noget på den front, som også giver os nogle nye muligheder, og det er jeg selvfølgelig glad for, men for mig er det vigtigste, at vi er bæredygtige på den lange bane. Og så er det vigtigt for mig, at vi får noget knowhow, som vi blandt andet kan bruge til at forbedre vores faciliteter og vores talentudvikling.

- Men det er også vigtigt at understrege, at det er forretningsfolk, vi har fået ind i klubben, og for dem er det her en investering. Det betyder, at de har en forventning om, at de penge, der bliver brugt, tjener sig selv hjem igen med rente. Så det handler ikke kun om, at vi nu skal købe nye Superliga-spillere. Men det åbner for en masse dejlige muligheder for SønderjyskE, siger Haysen.

Det åbner blandt andet for, at SønderjyskE kan sigte højere i Superliga-tabellen.

Læs også:Amerikansk investor køber SønderjyskE Fodbold

- De her ting gør naturligt, at vi øger vores ambitioner, men det vigtigste er hele tiden, at det hviler på et solidt fundament. Vi skal bygge det sten for sten, og det er ikke til at sige, hvor mange år det tager, lyder det fra Haysen, der glæder sig over, at hans kollegaer forbliver de samme, selv om SønderjyskE nu ejes af amerikanere. 

- Det er vigtigt for mig, at de mennesker, som har gjort et fantastisk stykke arbejde, fortsat er med på rejsen, og så kan det være, at der kommer flere til. Det her kan også give lejlighed til at hente nogle nye ansigter til organisationen.

SønderjyskE møder Viktoria Plzen på udebane i Europa League-kvalifikationen på torsdag. Kan Glen Riddersholm og co. vinde, må det siges at være en af de bedre uger i Haderslev-klubbens historie. 

En historie, der nu også skal skrives på engelsk. 

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 2. spillerunde

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Der er krummer i Brøndby og Arbnor Mucolli

Læs også:SønderjyskE-profil om VAR: Kunne ikke finde hoved og hale i det

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus