Foto: Jan Christensen/Getty Images
1. division

Suveræn dansk topscorer kan være på vej væk

Peter Christiansen, der er suveræn topscorer i NordicBet Ligaen, kan være tabt for Sønderjyske. Det medgiver Haderslev-klubbens sportschef.

Mål er den mest værdifulde valuta i fodbold, og mål har Peter Christiansen scoret et hav af i denne sæson. 16 kasser i 17 kampe er det blevet til for Sønderjyske-angriberen, der er suveræn topscorer i NordicBet Ligaen.

Derfor kan angriberen blive meget svær at holde på, når transfervinduet åbner i januar. Det medgiver Casper Daather, der er sportschef i Sønderjyske, i et interivew med Der Nordschleswiger.

Tidligere på ugen kom det frem, at den svenske traditionsklub IFK Göteborg med Jens Berthel Askou i spidsen har et godt øje til Peter Christiansen, og der vil helt sikkert også være Superliga-klubber, der er klar på en flirt med forwarden, som fylder 24 år på søndag.

Det er en virkelighed, man ikke forsøger at løbe fra i Haderslev.

- Jeg ved ikke, om man kan tale om militærtjeneste i fodbold, men Peter har aftjent sin værnepligt hos os. Jeg synes virkelig, han har gjort et godt stykke arbejde, og jeg ønsker ham alt det bedste, siger sportschef Casper Daather til Der Nordschleswiger. 

Tidligere holdkammerat dybt imponeret
Han er blot én af mange, der løfter på hatten for Peter Christiansen.

For et par uger siden var den tidligere Sønderjyske-profil Kees Luijckx på besøg i Danmark, og i den forbindelse studsede han over sin tidligere holdkammerat. Da Luijckx var i Sønderjyske, var Peter Christiansen en spiller, der jagtede et gennembrud, men ikke altid havde det let mod de tunge drenge i Superligaen. 

- Jeg har simpelthen så meget lyst til at tale om ham. Det er en vild udvikling, han har været igennem, siden jeg så ham sidst. Jeg kunne lide ham allerede dengang. Han var fuldstændig frygtløs på banen, og det er han stadig. Jeg er egentlig ikke overrasket over, at han har udviklet sig så meget, og det glæder mig bare at se.

- Jeg kender jo en del til hollandsk fodbold, og han er ikke en spiller, som hollandske klubber typisk vil gå efter, men der vil helt sikkert være mange klubber, der viser interesse for ham, siger Kees Luijckx, der i dag er fodboldekspert for ESPN i Holland, til Tipsbladet.

Peter Christiansen blev for en håndfuld år siden topscorer i U19-Ligaen, og nu er han altså også på vej til at blive topscorer i NordicBet Ligaen. Det eneste, der kan forhindre det i at ske, er formentlig et klubskifte til januar.

Angriberens kontrakt med Sønderjyske udløber ved udgangen af 2024.