1. division

Tilskuer meldt til politiet for racisme mod dommer

En tilskuer i Esbjerg blev meldt til politiet, efter han råbte abelyde og "perkersvin" mod en dommer. Klubben har også fået en mindre bøde af Fodboldens Disciplinærinstans.

En tilskuer i Esbjerg har fået karantæne fra klubbens kampe og en politisag på halsen, efter han kom med racistiske tilråb mod dommerteamet i en kamp tidligere på måneden.

Derudover har Esbjerg fB fået en bøde af Fodboldens Disciplinærinstans.

Instansen skriver i sin kendelse, at en tilskuer både råbte abelyde og "perkersvin", da dommerne forlod banen i pausen. Det opdagede to vagter dog og udpegede tilskueren.

EfB tilkaldte derefter politiet og videreformidlede efter opgøret dommernes kontaktinfo til ordensmagtens sagsbehandler. Derudover har klubben som nævnt udstedt karantæne til tilslueren "i forbindelse med afvikling af holdets kampe samt træningskampe på hjemme- og udebane."

Eftersom klubberne holdes ansvarlig for tilskueres krænkende, nedsættende eller diskriminerende tilråb, går episoden også ud over Esbjerg fB. Fodboldens Disciplinærinstans har tilkendt klubben en bøde på 12.500 kroner.

Episoden fandt sted under kampen mod Hobro den 10. september, og EfB var bagud 1-0 ved pause. Tilskueren kunne dog godt have undladt at hidse sig så meget op, at han lod vreden gå ud over dommerne. Hans hold udlignede kort inde i anden halvleg og endte med at vinde på et sent mål.