Video : Tipsbladet
Benelux

Advarer Brian Priske: Så vil du blive lagt for had

Forventningspresset i Feyenoord er ikke helt lige så voldsomt som i Ajax, lyder vurderingen fra hollandsk chefredaktør, der dog understreger, at alt andet end top tre i ligaen vil være fuldstændigt uacceptabelt for Brian Priske, hvis danskeren bliver ansat som ny cheftræner for Feyenoord.

Thomas Frank sættes i forbindelse med kæmpeklubber, og i Bundesligaen har vi med Bo Svenssons ansættelse i Union Berlin hele tre danske cheftrænere. 

Det er med andre ord en opløftende tid for danske trænere i udlandet, og meget tyder på, at endnu en dansk træner er ved at lande et kæmpe trænerjob i udlandet, efter at Tipsbladet søndag kunne afsløre, at Brian Priske er tæt på at blive cheftræner i den hollandske storklub Feyenoord

Ifølge Maikel de Lange, der er chefredaktør på det hollandske medie Soccernews, er det dog lidt uventet i Holland, at Brian Priske nu kan blive Arne Slots afløser. 

- Først og fremmest vil jeg sige, at Brian Priske er en smule ukendt i Holland. Som spiller spillede han selvfølgelig i Belgien for Genk og Club Brugge, og han har været træner for Royal Antwerp i Belgien, men i Holland er han en smule ukendt.

- Men han taler hollandsk, hvilket selvfølgelig er et stort plus. Som trænernavn er han ret ukendt, og Sparta Prag er heller ikke en klub, vi følger, siger Maikel de Lange til Tipsbladet. 

Overrasker det dig, at Brian Priske er et emne i Feyenoord?

- På den ene side vil jeg sige ja, men hvis vi vidste, at Feyenoord kiggede mod Skandinavien. Og når du kigger mod Skandinavien, har du lidt forskellige muligheder, såsom Kasper Hjulmand, Jacob Neestrup, Bo Svensson og så Brian Priske, som nu er en af topkandidaterne. Så jeg er ikke virkelig overrasket, men han er ikke et stort navn her, lyder det fra Maikel de Lange. 

Chefredaktøren peger endvidere på, at de største hollandske trænernavne af forskellige årsager ikke er aktuelle for Feyenoord, hvorfor klubben har været nødsaget til at kigge mod udlandet. 

Tror du, at Priske kan få det svært i Feyenoord, hvor han jo skal afløse Arne Slot, der har haft stor succes i klubben?

- Ja, det er faktisk meget sammenligneligt med det, der venter for Arne Slot i Liverpool, hvor han skal afløse Jürgen Klopp. Meget af Klopps stab smutter også, og det samme gælder en hel del spillere. Og det samme gør sig faktisk gældende for Feyenoord, siger Maikel de Lange og fortsætter:

- Arne Slot tager sin assistenttræner med til Liverpool, og der er nok en del spillere, der også smutter. Højrebacken Lutsharel Geertruida og nok også David Hancko (midterforsvarer, red.), Mats Wieffer (midtbanespiller, red.) og Santiago Gimenez, så der er lagt op til lidt af en genopbygning.

- Men det gode er, at Feyenoord spillede Champions League i den her sæson, så de har fået mange penge ind, og i næste sæson skal de igen spille Champions League, så de har økonomiske muskler til at hente nye spillere ind. De vil kunne betale beløb, som de ellers normalt ikke ville kunne betale.

Er Feyenoord en klub, hvor man som cheftræner kan komme under et gigantisk pres, hvis man taber en kamp eller to?

- Feyenoords fans er virkelig hardcore, men det er ikke ligesom Ajax. Ajax er den værste klub i den henseende. En Ajax-træner kan vinde alle kampe, men hvis de så ikke spiller god fodbold, så kommer han alligevel under pres.

- I Feyenoord er det lidt anderledes. De er mere vant til ikke at vinde mesterskabet. De blev mestre under Giovanni van Bronckhorst og igen under Arne Slot, men de havde også virkelig mange år, hvor de ikke vandt noget.

- Så forventningen er ikke, at de skal vinde Eresdivisie hvert år. Men de skal selvfølgelig komme i top tre, så du vil blive lagt for had, hvis det ikke lykkes, lyder det afslutningsvist fra Maikel de Lange. 

Brian Priske har været cheftræner for Sparta Prag siden juni 2022, hvor den 47-årige dansker har vundet det tjekkiske mesterskab to gange.