• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mads Bye Marboe

Agent: Ajax forventer mere af Victor Jensen rent defensivt

Agent: Ajax forventer mere af Victor Jensen rent defensivt
Foto: Getty Images

Ajax er glade for danske Victor Jensen, men forventer mere rent defensivt. Det fortæller hans agent, Jesper Ørskov.

Af Mads Bye Marboe

Lasse Schöne, Rasmus Nissen Kristensen og Kasper Dolberg er alle væk, men den næste dansker står på spring til at slå igennem på førsteholdet i Ajax.

Victor Jensen forlod FC København i sommeren 2017 til fordel for den hollandske klub, og den 19-årige midtbanespiller har allerede optrådt 28 gange for klubbens andethold, Jong Ajax.

Et gennembrud vil dog kræve, at Jensen bliver bedre rent defensiv, fortæller hans agent, Jesper Ørskov.

Læs også:Dansk stortalent har fået god start i Ajax: Det betyder meget

- Victor skal være bedre på det punkt. Han er nødt til at gå hårdere og smartere ind i duellerne. Derfor arbejder trænerne hårdt for at forbedre dette i samarbejde med Jensen. De er meget engagerede i hans udvikling. Hvis han får styr på sine mangler, kommer mulighederne af sig selv, siger han til Ajax Showtime og uddyber:

- Vi er tålmodige. Lige nu er fokus 100 procent på Jong Ajax, og så må vi se, hvad der sker. Lige nu er situationen perfekt for Jensen.

Ørskov tilføjer, at det indledningsvist var svært for Victor Jensen at vænne sig til den nye tilværelse. Det gjorde dog underværker at bo hos en værtsfamilie.

Læs også:Schöne om næsten danskerløst Ajax: Historisk, at vi alle sammen er smuttet

- Den første sæson var hektisk. Det er det altid, når en spiller skifter til udlandet. Derudover var der det nye sprog, en ny skole, et nyt system, og han spillede lejlighedsvis på en ny position. Mentalt og fysisk skulle han vænne sig til det, og det resulterede i nogle mindre skader. Heldigvis tog Ajax hensyn til ham.

- Den anden sæson var bedre. Det gik, som Ajax havde håbet og forventet. Han tilbragte de første to år hos en værtsfamilie. De gjorde et godt stykke arbejde, og han elskede at være der. Takket være dem har han tilpasset sig og lært sproget, fortæller Ørskov om Victor Jensen, der nu er flyttet i egen lejlighed.

Victor Jensen har i indeværende sæson scoret tre gange i fem kampe for Jong Ajax. De seneste fire kampe har han til gengæld siddet ude med en skade.

Læs også:Flere danske debutanter i U21-landsholdets nullert

Læs også:Dansk 2. divisionsspiller skal prøvetræne i AFC Ajax

Læs også:Ajax dømt: Må ikke have fans med mod Chelsea