Video : Tipsbladet
Benelux

Ajax giver update om Van der Sar-hjerneblødning

Den tidligere målmand blev fredag ramt.

Det kom fredag frem, at den hollandske målmandslegende Edwin van der Sar, der spillede for blandt andet Ajax, Juventus og Manchester United i sin karriere, var blevet ramt af en blødning i hjernen.

Lørdag melder Ajax, hvor han var direktør frem til maj, hvordan han har det. Det sker på vegne af hans kone Annemarie van der Sar.

Her bliver der fortalt, at han blev indlagt på intensivafdelingen freadg, og at det fortsat kommer til at være sådan foreløbig.

Det er på et hospital i Kroatien, da familien var i landet på ferie, da uheldet ramte.

Der har siden været en række tidligere klubber og holdkammerater, der har vist deres støtte til den forhenværende hollandske landsholdsmålmand, og det er også noget, der er blevet bemærket.

- Ajax og Van der Sar-familien er taknemmelige og dybt rørt af de mange støttebeskeder, skriver Ajax på klubbens hjemmeside.

Han nåede igennem sin karriere at spille 130 landskampe, ligesom han blandt andet vandt fire Premier League-titler med Manchester United, ligesom han spillede en vigtig rolle for dem i Champions League-triumfen i 2008.

Senere blev han i 2012 en del af Ajax' bestyrelse og i 2016 blev han direktør for klubben, som altså sluttede ved udgangen af den netop overståede sæson.