• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Anders Dehn

Dansk matchvinder: Den bedste dag i min karriere

Foto: Vitesse

Søndag afgjorde Nikolai Baden Frederiksen derbyet mod NEC Nijmegen. Det var netop, hvad han drømte om op til kampen.

Af Anders Dehn

De færreste danskere har et nært forhold til det såkaldte Gelderse Derby, men i Holland betyder kampene mellem Vitesse Arnhem og NEC Nijmegen alt for de lokale. Hvis man afgør et af derbyerne, er der ingen grænser for ens popularitet. I egen klub, i hvert fald.

Derfor var det et velvagt tidspunkt for Nikolai Baden Frederiksen at score sit fjerde sæsonmål, da Vitesse slog NEC med 1-0 søndag. Det var med til at gøre dagen uforglemmelig for den danske angriber.

- Det her har været den bedste dag i min karriere hidtil. Ingen tvivl. I nat drømte jeg om, at det her ville ske, men da scorede jeg i den anden ende. Så egentlig scorede jeg på den forkerte banehalvdel, men jeg er stadig godt tilfreds med det, siger Baden Frederiksen til De Gelderlander.

"Futte", som han blev kaldt i sin tid i FC Nordsjælland, har fået en blandet start på tilværelsen i Vitesse. Forventningerne til ham var store, efter han scorede flittigt i seneste sæson for WSG Tirol i den østrigske Bundesliga, men en målfattig sæsonstart tiltrak hård kritik.

Nu kan Baden Frederiksen for en stund nyde lyden af jubel, der overdøver kritikerne. For jublen er stor, som den tidligere U21-landsholdsspiller har erfaret.

- Da jeg skrev under med Vitesse, hørte jeg straks alle mulige historie om derbyet mod NEC. Jeg tænkte: "Kan det virkelig være rigtigt?" Men i denne uge så jeg det hele med mine egne øjne. Der er 100 procent had mellem de to fangrupper, siger han.

Kampen tiltrak sig dog også opmærksomhed af en anden grund end "Futtes" vigtige scoring: En tribune faldt delvist sammen, da Vitesse-spillerne fejrede sejren med fansene. Se video af episoden her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020