Video : Tipsbladet
Benelux

- Den er gal med Gaaei - men hvad med træneren?

Anton Gaaei møder hård modstand i AFC Ajax, men man bør også kigge på cheftræneren, lyder det fra Kenneth Perez.

Man skal være lavet af sten, hvis man ikke føler med Anton Gaaei i øjeblikket.

Den 21-årige højre back har haft et mareridt af en første sæson i AFC Ajax, og søndag led danskerens selvtillid endnu et knæk, da han blev pillet ud efter bare 36 minutter mod AZ Alkmaar - det er anden gang i denne sæson, at Gaaei oplever at blive pillet ud allerede i første halvleg.

Mod AZ Alkmaar blev Anton Gaaei brugt på en uvant position som højre kant, og den idé, som var udtænkt af Ajax-træner John van 't Schip, viste sig at fungere rædselsfuldt i praksis. Derfor bærer Ajax-træneren i sidste ende også et meget stort ansvar for Anton Gaaeis deroute.

Det fastslår danske Kenneth Perez, der til dagligt arbejder som fodboldekspert i Holland.

- En cheftræner skal først og fremmest tænke på holdet, men nu ramler det hele ned på Gaaeis tallerken. Jeg synes, man også bør kigge på den fejl, som træneren jo har begået ved at vudere, at han (Anton Gaaei, red.) kunne spille på den position, siger Kenneth Perez til Algemeen Dagblad.

Men helt frikende Anton Gaaei for ansvar kan man naturligvis ikke.

- Det er tydeligt, at det er meget svært for ham. Fodbold kan være smukt, men også ekstremt hårdt til tider. Nu er det sket for ham to gange (at han er blevet udskiftet i første halvleg, red.). Det skyldes jo desværre også, at niveauet i Ajax er for højt til ham.

- Mon ikke, at dette var det sidste slag om Gaaeis fremtid i Ajax? Det bliver i hvert fald svært fremadrettet. Man kan ikke sige noget om danske spilleres mentalitet eller arbejdsmoral, men i sidste ende handler det om kvalitet. Det irriterende for Gaaei i hans situation er, at han nu ses som det dårligste af flere dårlige indkøb, lyder det fra Perez. 

Anton Gaaeis triste start i Ajax har også medført, at danskeren har fået en særdeles hård medfart på sociale medier, og søndag blev det for meget for den tidligere Viborg-spiller, der midt under kampen mod AZ Alkmaar slettede alle sine opslag på Instagram. 

Tipsbladet har i denne uge forsøgt at få et interview med Anton Gaaei, men Ajax-danskeren har takket pænt nej.