Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Disciplinærudvalg vil straffe succesdansker

Foto: Getty Images

Det er anden gang i sæson, at Union Saint-Gilloise-danskeren må udgå med et rødt kort. Denne gang får det yderligere konsekvenser.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Det belgiske førerhold Union Saint-Gilloise skal forsvare en 2-0-føring tirsdag, når deres kamp mod Seraing genoptages efter den blev udsat på grund af tåge i sidste uge.

Kampen genoptages med 64 minutter tilbage på klokken. I de 26 minutter, der blev spillet, nåede førerholdet at score to mål og indkassere et direkte rødt kort til danske Jonas Bager. Danskeren trak i nødbremsen, da gæsternes Georges Mikautadze gik op i et lovende hovedstødsforsøg.

Det belgiske disciplinærudvalg har mandag indkaldt Bager til en samtale, hvor de formentlig vil give ham en følgestraf. Førerholdet må dermed forvente at undvære deres danske stopper i en del kampe:

Specielt fordi Bager allerede har strafpoint i banken efter et direkte rødt kort tidligere på sæsonen mod Genk. Det er et stort tab for Union Saint-Gilloise, der går ind i et svært kampprogram i løbet af de kommende runder - herunder venter Genk, Club Brügge, Anderlecht og Antwerp. 

Jonas Bager er fast mand på holdkortet i det centrale forsvar, hvor han har spillet 20 kampe i den belgiske Jupiler Pro League i denne sæson. Det belgiske mandskab råder også over danske Casper Nielsen, der er indehaver af en fornem rekord i Beneluz-landet.