Video : Tipsbladet
Benelux

Har haft magisk sæson - nu kan dansker skifte klub

Danske Nicolas Madsen har gang i en helt suveræn sæson i Belgien, og til sommer kan han skifte til en større adresse.

Hvis Nicolas Madsen var leverpostej i FC Midtjylland, er han i belgisk fodbold blevet til en 5-retters Michelin-menu med dertilhørende vin.

I sommeren 2021 forlod midtbanespilleren FC Midtjylland til fordel for Heerenveen, hvor han var én i mængden, og da han skiftede til Westerlo for halvandet år siden, havde han ikke scoret et eneste mål i 68 førsteholdskampe på seniorplan. 

Men i denne sæson har fanden taget ved den 24-årige midtbanespiller, som har præsteret på et niveau, der næppe var nogen, der havde forestillet sig. 

I 23 kampe i den stærke belgiske liga har Nicolas Madsen scoret 12 kasser, og dermed indtager han en sjetteplads på ligaens topscorerliste - Nicolas Madsen har lavet lige så mange mål som Kasper Dolberg.

Dermed er danskeren gået fra at leve en relativt anonym tilværelse til at være brandvarm, og det kan mærkes på interessen fra større klubber. Det trækker op til et skifte i sommerens transfervindue.

- Jeg ved ikke, hvilken liga der vil passe mig bedst, men jeg er fyldt 24, og det vil være det perfekte tidspunkt at tage næste skridt, siger Nicolas Madsen ti Gazet van Antwerp.

Den konklusion er man enig i på ledelsesgangen i Westerlo.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan (for at beholde Nicolas Madsen, red.), men vi ved også, hvor vi befinder os som klub - vi skal hente unge spillere og gøre dem bedre. Hvis det rigtige tilbud derefter kommer, skal vi sælge dem. Hvis Nicolas skifter til en større klub, kan vi være meget stolte, siger Rik De Mil, der er cheftræner i Westerlo.

Nicolas Madsen har kontrakt med den belgiske klub frem til sommeren 2026.