Benelux Victor Risager

Kan gøre som Robert Skov: Ajax overvejer Kudus i forsvaret

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik ten Hag overvejer at bruge den tidligere FC Nordsjæland-stjerne på en ny position.

Af Victor Risager

De fleste Superliga-fans vil nok kalde Mohammed Kudus for en midtbanespiller eller en angriber, og det var da også langt fremme på banen, at han oftest spillede for FC Nordsjælland. Men i Ajax pønser de på at prøve ghaneseren af på en anden position.

Mohammed Kudus kan nemlig blive Ajax’ nye venstre back, afslører cheftræner Erik ten Hag over for Het Parool.

Læs også:Frenkie de Jong om Messi-kaos: Ved ikke hvad der er sandt

Ajax kan nemlig miste venstre back Nicolas Tagliafico denne sommer, da både klub og spiller har åbnet for et skifte, og i den forbindelse ville Lisandro Martinez være den oplagt afløser. Men på grund af Daley Blinds fravær i forsvaret, er der brug for Martinez i midterforsvaret.

Erik ten Hag skal dermed finde på en kreativ løsning, og det kan altså blive den tidligere FC Nordsjælland-topscorer på venstre back.

Læs også:Zlatan Ibrahimovic er på plads i Milan

- Backer er spilfordele nu, og Kudus kan spille den rolle, siger Erik ten Hag til Het Parool.

Det er imidlertid ikke sikkert, at Kudus havner på venstre back. Erik ten Hag kan også vælge at lade Lisandro Martinez blive på venstre back, og i stedet bruge 17-årige Devyne Rensch eller højre back Sergino Dest i det centrale forsvar, påpeger mediet. 

Det er set før, at en af Superligaens store offensive profiler skifter til venstre back, efter at de kommer til udlandet. Sidste sommer top FC København-stjernen Robert Skov til Hoffenheim, hvor han også blev omskolet til venstre back.

Læs også:Mandagens rygtebørs: Koulibaly er enig med ny klub

Læs også:Desværre, Mourinho - forsøgte at kapre United-signing

Læs også:Transferplanen: AC Horsens har penge til stort indkøb