• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Ole Hoffskov

Landstræner har sendt Anton Gaaei en SMS

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

U21-landstræner Steffen Højer har rakt ud til sin spiller Anton Gaaei, der er havnet i massiv modvind i AFC Ajax.

Af Ole Hoffskov

20-årige Anton Gaaei har fået en forfærdelig start på tilværelsen i Ajax, og søndag kulminerede nedturen, da den tidligere Viborg-back forærede Feyenoord to mål, før han blev flået ud efter bare en halv times spil.

Blandt andre Rafael van der Vaart og ikke mindst Kenneth Perez har været ude med riven efter Anton Gaaei, som mange mener er kommet på alt for stor en opgave i den hollandske hovedstad, hvor han de fleste steder allerede er blevet stemplet som et kæmpe flop.

Det er han dog ikke blevet i Steffen Højers bog, og den danske U21-landstræner lægger ikke skjul på, at han i disse dage har et arbejde at gøre i forhold til at støtte den uskældte Ajax-spiller.

- Jeg sendte en SMS til ham, da jeg stod op i morges. Jeg skal selvfølgelig ikke afsløre hele indholdet i min besked, men jeg skrev blandt andet, at nu har han også oplevet den side af fodbolden, siger Steffen Højer til Tipsbladet. 

Et andet vigtigt budskab fra U21-landstræneren til Anton Gaaei er, at han ikke må forsvinde ned i et mørkt hul, men også skal fokusere på det positive. 

- Tingene er gået meget hurtigt for Anton, og hans kurve har været meget stejl, og nu er han så landet i en klub, hvor presset er enormt. Han var i nogle uheldige situationer i går, og det får han selvfølgelig stryg for. Det er nu, han skal huske alt det gode, han har oplevet, og prøve at sætte tingene i perspektiv. 

- Det har selvfølgelig været en hård uge for Anton, men det har også været en uge, hvor han er startet inde i to kampe for en storklub som Ajax. Han er hverken en bedre eller dårligere fodboldspiller, end han var for to uger siden, og det er meget vigtigt, at han ikke bliver bange nu.

- Derudover skal han selvfølgelig lade være med at læse, hvad medierne skriver de næste par dage. Det kommer der ikke noget godt ud af, lyder det fra Steffen Højer.

U21-landstræneren forsøger generelt mest at undgå at blande sig i sine spilleres gøren og laden på deres klubhold.

- Men det er klart, at når der er så meget tryk på en af mine spillere, som der er på Anton lige nu, kan det måske være rart nok lige at tale med én som mig, der ser det hele udefra, siger Højer og tilføjer:

- Det, der helst ikke skal ske, er, at det går i hovedet på Anton, men det er samtidig det, der kan ske. Så begynder man som spiller at overtænke, hvor man i de gode perioder bare gøre tingene automatisk. Den onde cirkel skal han helst ikke ind i, og jeg kender ikke en eneste fodboldspiller, der ikke på et tidspunkt har lavet en fejl, og det skal Anton også huske.

- Det er jo ikke Antons skyld, at Ajax har fået en dårlig start på sæsonen og er nummer 14.

Steffen Højer har stået i spidsen for det danske U/21-landshold i seks kampe, og Anton Gaaei har fået spilletid i dem alle. Landsholdet mødes næste gang om små tre uger, når Danmark tørner sammen med Tjekkiet i EM-kvalifikationen.