Video : Tipsbladet
Benelux

På ét punkt er ekspert imponeret over Schmeichel

Den danske landsholdsmålmand er ikke i medvind i det belgiske, men på ét punkt får han ros af en ekspert.

Han har endnu ikke holdt et clean sheet i ligaen, han har været dårlig i småspillet med fødderne, og der er i det hele taget kritik af den måde, den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel agerer på i det belgiske.

Danmarks nummer et, 36 år, har i den seneste tid kunnet læse om kritik fra pressen - blandt andet i denne historie - men det er ikke alle, der er enige i, at Kasper Schmeichel er et problem i Anderlecht i stedet for at være den løsning, han blev hentet ind til at være.

Målmanden er hurtigt gået ind og er blevet nummer et i Bruxelles-klubben, der aktuelt ligger nummer to i rækken, og så er konkurrent Maxime Dupé sendt på bænken, selv om han også blev hentet i sommer og startede med at stå i mål for Brian Riemers tropper.

Til mediet RTBF siger Marc Wilmots, der er tidligere træner og topspiller, at han er imponeret over Kasper Schmeichel på ét særligt punkt.

- Jeg har været imponeret over hans personlighed og den selvtillid, han kan inspirere et forsvar til at spille med, siger Marc Wilmots til RTBF og slår så fast:

- Han er der ikke for at tænke på fremtiden, men for at vinde titlen i denne sæson. Lederne i Anderlecht ved, hvad de laver, og hvis Schmeichel er afgørende i slutningen af sæsonen, vil de sige, at det var en god ting at hente ham.

Kritikken over Schmeichel er ellers gået på, at han har en lav redningsprocent. Mod OH Leuven seneste skulle han have reddet Leuvens scoring i sejren på 5-1. Det er bare nogle af de ting, der har været fokus på omkring Kasper Schmeichel.

Marc Wilmots, der spillede 70 landskampe for Belgien, har en fortid som træner for blandt andet det belgiske landshold, men han har ikke arbejdet som træner i halvandet års tid.

Kasper Schmeichel skrev en etårig aftale med Anderlecht, og der er option på et år mere i aftalen.

Anderlecht ligger aktuelt nummer to i rækken - man er fire point efter topholdet Union St. Gilloise.