Video : Tipsbladet
Benelux

Roser Delaney til skyerne: Den bedste nogensinde

Ifølge Ståle Solbakken kan Anderlecht se frem til at få 'en ægte leder' i Thomas Delaney.

Efter et mislykket lejeophold i Tyskland forventes Thomas Delaney at fortsætte karrieren i Belgien, efter at den rutinerede dansker mandag gennemgik sit lægetjek i Anderlecht. 

Delaney kommer til danskerklubben efter en svær sæson i Sevilla og Hoffenheim, og ifølge Ståle Solbakken kan der næppe være tvivl om, at den tidligere FC København-kaptajn er opsat på at vise, at han stadig har et højt niveau. 

- Han har kæmpet med skader i det seneste år. Jeg forestiller mig, at han er motiveret for at vise, at han stadig har niveauet til at dominere i Belgien, siger Ståle Solbakken til Het Laatste Nieuws

I interviewet med den belgiske avis roser den norske landstræner Thomas Delaney til skyerne. 

- Først og fremmest er han den bedste kaptajn, jeg nogensinde har trænet i klubregi. Den bedste anfører. Og rent mentalt er han den stærkeste spiller, jeg har arbejdet med, siger Ståle Solbakken. 

Nordmanden peger endvidere på, at Anderlecht-cheftræner Brian Riemer har et godt kendskab til Thomas Delaney, idet Riemer var assistent under Ståle Solbakken i FC København fra 2012 til 2015. 

Ståle Solbakken tror på succes i Belgien for Thomas Delaney. 

- Men jeg vil tro, at han bliver nødt til at tilpasse sin spillestil en smule. Han har altid været en boks-til-boks-midtbanespiller. En spiller, der dækker hele banen. Stærk i hovedspillet og kontant i duellerne - der holder han sig aldrig tilbage. Måske bør han nu i højere grad forblive på én position og tage den lidt med ro. Man kan ikke være boks-til-boks-spiller i hele sin karriere. 

Ståle Solbakken peger afslutningsvist på, at Brian Riemer kan se frem til at få 'en ægte leder' i den 31-årige Thomas Delaney.