Video : Tipsbladet
Bundesliga

Afslører: Store klubber holder øje med Jonas Wind

Der var ingen bud på Jonas Wind i januars transfervindue, fortæller Wolfsburgs sportsdirektør til Tipsbladet. Til gengæld får den danske stjerne kæmpe ros.

Jonas Wind spillede et blændende efterår med en masse mål og assister for Wolfsburg, og det havde velsagtens ikke været nogen overraskelse, hvis den flotte periode udmøntede sig i et stort januarskifte.

Der var godt nok også skriverier om, at klubber som Benfica og Fulham havde et godt øje til den danske landsholdsangriber.

Men i sidste ende blev det ved skriverierne.

Ja, faktisk landede der aldrig et eneste konkret tilbud på bordet i Wolfsburg - men store klubber holder øje med ham, fortæller Marcel Schäfer, tidligere profil og nuværende sportsdirektør i Bundesliga-klubben, i et interview med Tipsbladet.

- Ingen ringede til mig, så der var ikke noget på bordet. Men selvfølgelig, når du har en så god spiller på dit hold, som scorer mange mål og har så stor en indflydelse, som Jonas har, er det en ros, at store klubber - måske endda Premier League-klubber - holder øje med ham, siger Marcel Schäfer.

- Jeg ved ikke, om nogen klubber har talt med agenten. Ingen ringede til mig, så jeg ved heller ikke, om nogen forbereder noget til sommeren, men det er alt for tidligt (at snakke om).

Sportsdirektøren tilføjer, at han er klar over, at der kan komme et tidspunkt, hvor Jonas Wind skal sælges videre. Og så kan han gå i fodsporene på to stjerner, der i sommer blev solgt for flere hundrede millioner kroner.

- Det er og bliver vores filosofi og strategi at hente unge og sultne spillere med stort potentiale, ligesom Jonas, og så vil vi hjælpe dem med at udvikle sig yderligere. Hvis de gør det, og alt er okay, så kan de tage det næste skridt. Vi gjorde det med Felix Nmecha til Borussia Dortmund (for 225 millioner), og vi gjorde det med Micky van de Ven til Tottenham (for 300 millioner), fortæller Schäfer.

Slutteligt får den danske Wolfsburg-topscorer en ordentlig portion ros med på vejen fra sin sportsdirektør - og ikke kun for spillet banen.

- Jonas er efter min mening en fremragende spiller. En perfekt angriber eller en, der spiller lige bag angriberen. Han er en af de bedste Bundesliga-spillere til at beskytte bolden og til at være en targetman.

- Han har en stor fremtid, og han tog et stort skridt fra Danmark til Bundesligaen. Han havde en kæmpe indflydelse fra første dag. Og hvad er endnu vigtigere i vores business, fordi mange mennesker glemmer det: Han er et helt fantastisk menneske, lyder det fra Marcel Schäfer.

Jonas Wind, 24 år, har spillet godt to år i Wolfsburg og har kontrakt til sommeren 2026.