• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Bizart selvmål og Augustinsson redder Bremen ny sæson i Bundesligaen

Foto: Getty Images

Det blev ikke til oprykning for Heidenheim i denne omgang, da det lykkedes for Werder Bremen at vinde på reglen om udebanemål efter 2-2.

Af Oliver Okstrøm

I allersidste spillerunde i Bundesligaen sikrede Werder Bremen sig en ekstra chance for at undgå nedrykning, da de overhalede Fortuna Düsseldorf og Mathias 'Zanka' Jørgensen. Det gav dem muligheden for to playoff-kampe mod nummer tre fra 2. Bundesliga, Heidenheim.

Her endte den første kamp med 0-0 i Bremen, og derfor var alt fuldstændig åbent i returkampen, hvor det endte med en 2-2, og derfor vinder Werder-mandskabet på reglen om udebanemål.

Læs også:Ingen scoringer i uskøn gyser mellem Werder og Heidenheim

Kampens første scoring kom efter bare to og et halvt minut, da Norman Theuerkauf fra Heidenheim på ulykkelig vis fik sparket bolden ind i eget mål til Bremen-føring. Det er desuden et selvmål, som du kan se øverst i artiklen.

Derfor skulle Heidenheim nu op og score to gange, og det lysnede da også for dem, da Tim Kleindienst sendte bolden i mål efter bolden havde ramt overliggeren og landet foran ham.

Læs også:Skov med assist i storsejr over Dortmund: Mathias Zanka rykker ned

Werder Bremen havde dog en smule Superliga-islæt over sig, da den tidligere FC København-spiller Ludwig Augustinsson spillede hele kampen for Werder Bremen - og det var såmænd også ham, som sparkede bolden i mål til 2-1 i overtiden, som altså endegyldigt sikrede dem en plads i Bundesligaen i næste sæson.

Derfor betød det mindre, at Heidenheims fik udlignet til allersidst på et straffespark til 2-2.

Igennem tiden er Bremen i øvrigt en klub, som har haft en række danskere på holdet. Lige fra Per Røntved i 70'erne til Daniel Jensen og Leon Andreasen i 00'erne og senest Thomas Delaney, som spillede der i 2017/18-sæsonen. Desuden har Mohamed Zidan også spillet for klubben, som forbliver i Bundesligaen.

Læs også:Tyskere siger farvel til "Zanka": Tak for indsatsen

Læs også:Dansker om nødlidende tysk storklub: Jeg ved ikke, hvad de har gang i

Læs også:Lewandowski sikrer Bayern München deres ottende mesterskab i træk

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020