• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Bundesliga-klub får ny træner på tirsdag: Tidligere FCK'er er favorit

Foto: Getty Images

Mainz-sportsdirektør Martin Schmidt har nu meldt ud, at klubbens kommende cheftræner bliver præsenteret om få dage.

Af Oliver Okstrøm

Den tyske Bundesliga-klub Mainz lider i øjeblikket, da de befinder sig under nedrykningsstregen med fire point op til playoff-pladserne om at undgå en tur ned i den næstbedste tyske række.

Derfor har man også planer om at få en ny cheftræner til klubben, som skal sørge for at redde dem. Her er det ifølge det store tyske medie Kicker den tidligere FCK-forsvarsspiller Bo Svensson, der er den klare favorit. 

Læs også:Spillede selv for dem: Dansker hyret som cheftræner i Bundesliga-klub

Den nye sportsdirektør i klubben, Martin Schmidt, har desuden også åbnet op for, at man nærmer sig en aftale, ligesom at man regner med at have det hele på plads om få dage og klar til offentliggørelse. 

- Vi har haft gode samtaler, og kontrakten er forhandlet. Der mangler bare en underskrift. Vi kommer til at præsentere den nye træner på tirsdag, lyder det fra Mainz-sportsdirektøren i et interview med tysk Sky.

Læs også:Bundesliga-træner fyret: Dansker er i spil som afløser

Bo Svensson, der selv har været spiller i Mainz, er i øjeblikket cheftræner i østrigske FC Liefering, som hører under Red Bull Salzburg, og derfor skal der også betales kompensation til klubben. Blandt andet derfor har man ikke kunne få danskeren i gang før.

Foruden en ny cheftræner, så forlyder det, at Svenssons assistenttræner Babak Keyhanfar følger med til Bundesliga-klubben.

Tidligere har flere danskere været cheftræner i Bundesligaen. Senest var det landstræner Kasper Hjulmand, som også var i Mainz, ligesom Søren Lerby har været i Bayern München og Morten Olsen i Köln. Det gælder endvidere også Frank Arnesen i en kort periode, da han var sportsdirektør i HSV.

Læs også:Bekræftet: Schweizer er ny cheftræner for Rønnow og Schalke

Læs også:Højbjerg og co. videre på en kold onsdag aften i Stoke

Læs også:Bo Svensson kan blive ny cheftræner i Bundesliga-klub