Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansk stortalent forlader Wolfsburg: 'Åben for DK'

Christian Østergaard har kontraktudløb med den tyske Bundesliga-klub og er åben for at komme tilbage til dansk fodbold.

Når det danske U19-landshold 22. maj skal møde Tyskland i en testkamp, vil det være med Christian Østergaard på holdet. 

Her kan han passende gøre fin reklame for sine fodboldkundskaber, for stortalentet, der har kontraktudløb i Wolfsburg om en måneds tid, fortæller nemlig til Tipsbladet, at han forlader den tyske klub til sommer.

- Der skal ske noget nyt efter sæsonen. Det skal der. Jeg føler egentlig, at jeg står meget godt i forhold til mit niveau, og hvordan jeg har det fysisk. Jeg er åben for en del ting. Jeg vil rigtig gerne være et sted, hvor klubben tager hånd om mig, og der er tiltro til mig. Om det er i Danmark, Tyskland eller nyt land, det er ikke så vigtigt, siger Christian Østergaard og slår fast:

- Jeg vil ikke udelukke noget for at være ærlig. Det kommer an på de tilbud og muligheder, der vil være. Jeg ved godt selv med fodbold, at det sjældent bliver sådan, som man planlægger, så man skal også være heldig, at en klub mangler én på positionen. Det handler meget om timing, bemærker Christian Østergaard, som grundet sin uafklarede klubsituation ikke har faste sommerferieplaner.

- Det tror jeg, at man som fodboldspiller må acceptere, fordi man ikke ved, hvor det går hen. Jeg har sagt til familie og venner, at jeg ikke ved noget om min sommerferie. Måske får jeg slet ikke ferie. Jeg må tage det, som det kommer, men det er sådan, man har det som fodboldspiller.

- Selvfølgelig vil jeg gerne have det fastlagt hurtigst muligt, men omvendt skal jeg tage den rigtige beslutning, så jeg tager ikke nogen forhastet beslutning, lyder det fra midterforsvareren, der for tre år siden tog til Wolfsburg fra Randers.

I den tid har han snuset til Bundesliga-holdet, og Christian Østergaard har også ofte trænet med Jonas Wind og Joakim Mæhle, hvis han ikke har været udtaget til det danske U19-landshold, men det er ikke blevet til debut på seniorplan. Dog har han været med til reserveholdskampe, og da Wolfsburg ikke har et U23-hold, er det med at komme videre.

- Jeg føler faktisk , at jeg har fået mere ud af det end forventet. Det har rykket på mig som person, og jeg er virkelig blevet moden. I starten skulle jeg vænne mig til, at jeg ikke længere havde min mor og far hos mig. Det var ikke let at flytte hjemmefra, og der må jeg indrømme, at det var svært til tider.

- Jeg var lige blevet 16 år, da jeg flyttede væk fra familien. Man kan sige, at jeg heller ikke så dem ret meget derhjemme, fordi jeg trænede så meget, men de var bare altid i nærheden. Og pludselig var de seks timer i bil væk. Det var hårdt.

- Samtidig var mit tyske ikke godt, da jeg kom herned, så det skulle jeg også lære hurtigt, for på banen går det stærkt, men det er også noget, som, jeg føler, hjælper mig nu. Jeg var presset ud i at tale tysk, og det har jeg lært meget af, bemærker Christian Østergaard, som altså har fået fyldt godt op i bagagen, nu hvor han efter sommerferien skal spille seniorfodbold.

Jeg spiller på et rigtig højt niveau både personligt og på vores hold, så jeg er egentlig klar, når opringningen kommer.

Christian Østergaard
Wolfsburg

- Jeg har trænet med førsteholdet nogle gange, og jeg har også været med i en træningskamp mod Rostock. Det har været udfordrende, og det er endnu mere fysisk, og så er der bare en helt vild kvalitet. Du skal arbejde meget mere for bolden og det hele, og det giver noget af et wake up call, men jeg fik også vist, at jeg kan være med, så jeg er klar.

- Man lærer at spille på forskellige måder ved at være i så stor en klub som Wolfsburg. Jeg har min danske fodboldbaggrund, og den vil jeg ikke glemme, men jeg føler, at den tyske del har lagt en dimension på mit spil. Så jeg føler, at jeg står et rigtig godt sted. Jeg spiller på et rigtig højt niveau både personligt og på vores hold, så jeg er egentlig klar, når opringningen kommer, lyder det fra Christian Østergaard, som sluttede sæsonen på Wolfsburgs succesfulde U19-hold med en 5-0-sejr i pokalfinalen mod SV Meppen onsdag.

- Vi har haft en rigtig god sæson i år, og jeg spiller fuld tid hver gang, så jeg kan bestemt ikke klage. Vi genvandt pokalen, og i ligaen endte vi som to'er, men for at være ærlig skulle vi have vundet, vi er klart det bedste hold. Vi har scoret 90 mål i 24 kampe og har det bedste forsvar i ligaen. Det er fedt at være en del af så godt et hold, og jeg føler, at jeg udvikler mig fysisk og teknisk.

Det kan danske fodboldfans måske se endnu mere til, hvis en dansk klub slår til og henter den transferfrie midterforsvarer.