Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansker runder vild milepæl i Bundesligaen

Trods en svær start har Mads Pedersen etableret sit navn i Bundesligaen og har nu rundet flotte 100 kampe i den bedste tyske række.

100 kampe i Bundesligaen. Augsburgs danske venstre back Mads Pedersen har rundet en fantastisk milepæl i en af de bedste rækker i verden.

- Det er kæmpe stort. Normalt er jeg en type, der ikke går op i årsdage og sådanne mærkedage, men det var anderledes denne gang, da jeg efter kampen kom hjem, og fruen havde lavet min yndlingsdessert tiramisu og stillet to glas rødvin frem med et stort 100-skilt. Der kunne jeg mærke, at det alligevel rørte mig dybt, siger Mads Pedersen.

Den tidligere Superliga-spiller skiftede for fem år siden fra FC Nordsjælland til Augsburg, og her har han altså etableret sig som et velkendt navn i Bundesligaen.

Der var kun en kort afstikker til FC Zürich kort efter ankomsten til Tyskland.

- Selvfølgelig fik jeg en hård start, men jeg tvivlede aldrig på, at jeg nok skulle slå igennem, for jeg kunne se til træningerne, at jeg sagtens kunne være med, så jeg ventede bare på, at min chance skulle komme. Det skete så i mit andet år, og nu har jeg ramt over 100 Bundesliga-kampe og kommet i anførergruppen, så det er jeg meget stolt over.

- I Tyskland kan man også mærke, at det er en stor ting at ramme de her runde tal, hvad enten det er 100 eller 150 kampe. Så gør de et ekstra stort nummer ud af det, forklarer Mads Pedersen.

Danskeren på 27 år fortæller også, at han flere gange har haft muligheden for at vende hjem til de store danske klubber, men har forfulgt drømmen om at slå igennem på den helt store scene.  

- Det har der faktisk aldrig været tæt på, selv om jeg har haft interesse fra de fire store drenge derhjemme, men jeg har aldrig tænkt på, at jeg skulle hjem, fordi jeg skulle bevise, at jeg hører til på det her niveau, og jeg har stadig flere mål hernede, som jeg går efter, lyder det fra Mads Pedersen, som i løbet af denne sæson fik en dansk trænerduo i Augsburg i form af Jess Thorup og Jacob Friis.

Foto: Alamy

- Vi kan snakke vores eget sprog og kan nemmere forstå hinanden, og spillerne joker med, at vi har lavet vores egen mafia, men der er ingen andre fordele for mig, og Jess kan godt smide mig på bænken. Det har han gjort, når præstationerne ikke har været gode nok, og han siger det ligeud til mig, og jeg vil faktisk godt have det straight up. Det er jeg super glad for. Han er den bedste træner, jeg har haft, forklarer Mads Pedersen, der de seneste år under Kasper Hjulmands ledelse også har været inde omkring landsholdet. Men kun i udkanten.

- Jeg er ved at nå en alder, hvor det snart skal være, hvis det skal blive til noget. Jeg har været tæt på så lang tid, så man får et kæmpe boost, og så damper det af. Det ville være kæmpe stort at komme til EM, men der er enormt mange gode spillere, og det er ikke noget, man kommer vadende til. Jeg vil sindssygt gerne på landsholdet, og hvis han ringer en dag, så sidder jeg det på det første fly.

- Der er booket sommerferie, men jeg kan altid aflyse, siger han med et grin om en sommer, hvor der også er planlagt andre opgaver.

- Vi laver indsamling til Kræftens Bekæmpelse i Danmark i den første uge af juni. Det betyder meget for mig at være med til det, for jeg mistede både min onkel og farmor til kræft, og min onkel var altid på stadion for at følge mig, slutter Mads Pedersen, der med garanti har gjort din onkel stolt med 101 kampe i Bundesligaen.