Foto: IMAGO
Bundesliga

Ebbe Sand: Derfor vælger de Bo Henriksen

Mandag lukkede Bo Henriksen en aftale med Mainz 05 om at blive deres næste cheftræner. Han er hentet ind med et bestemt formål i denne sæson.

Bo Henriksen har tirsdag landet sit drømmejob som cheftræner i Bundesliga-klubben Mainz 05.

Mandag var hans agent, Ebbe Sand, i Tyskland for at forhandle de sidste detaljer på plads om en aftale frem til sommeren 2026. Tilløbet har været der i et stykke tid, men lige pludselig gik det hurtigt.

- Det er gået stærkt de seneste dage. Det er typisk sådan, at der er et forløb op til, og så går det hurtigt. Det har det også gjort de seneste dage, siger Ebbe Sand til Tipsbladet.

49-årige Bo Henriksen forlader FC Zürich med øjeblikkelig virkning for at tage over i Mainz 05, der mandag skilte sig af med Jan Siewert. Nu er den karismatiske dansker i stedet manden, der skal skaffe Mainz 05 nogle flere sejre.

Og ultimativt endnu en sæson i Bundesligaen.

- Det er derfor, at de har peget på Bo (for at sikre dem overlevelse, red.). Han har senest gjort det i Zürich og er god til at komme ind og få det maksimale ud af sin trup og få noget humør på. Der var ingen, der havde regnet med, at de skulle ligge dernede, hvor de gør, med den kvalitet de har, siger Ebbe Sand.

Bo Henriksen sikrede FC Zürich overlevelse i sin første sæson som cheftræner der, og nu skal han forsøge at gøre det på den allerstørste scene i Bundesligaen.

- Det er en fantastisk mulighed for Bo, som hele tiden har taget større og større skridt i sin karriere, og nu tager han endnu et skridt. Så det har været fedt at hjælpe ham med det. Jeg har gode relationer i Tyskland og kender Heidel (Christian, sportsdirektør i Mainz, red.) fra flere år tilbage. Siden har jeg holdt kontakten, men generelt er mine relationer i Tyskland gode.

Gode kontakter gør som bekendt vejen til kontrakter kortere, og det har naturligvis også hjulpet Bo Henriksen med at lande jobbet i Mainz. Det krævede dog lige, at hans nu tidligere klub FC Zürich også vendte tommelfingeren opad.

- Stor ros til Zürich. Det er klart, at det her er en mulighed, som Bo også rigtig gerne ville gå efter, og han har selv taget snakken med Zürich, så de har vist stor klasse i det her forløb.

Bo Henriksens første opgave som Mainz-træner bliver på lørdag, hvor man møder Augsburg, der ledes af Jess Thorup. Her kan man kickstarte jagten på overlevelse, hvor man lige nu har ni point op.