Video : Tipsbladet
Bundesliga

FCK kunne ikke holde på PC: Set nok Superligaen

Peter Christiansen mener, at tiden var inde til at prøve noget nyt efter 30 år i den bedste danske række.

(Tipsbladet i Wolfsburg) Peter Christiansen har efter tre år som sportsdirektør i FC København forladt jobbet til fordel for en kæmpe stilling som forretningsfører i den store tyske klub Wolfsburg. 

Dermed har danskeren landet et ekstremt stort job i en af de største tyske klubber, og onsdag skulle giraffen så vises frem for pressen. 

Her satte den 49-årige fodboldboss for første gang som ny Wolfsburg-chef ord på, hvorfor han forlod et job i Danmrk, som han selv troede, han skulle have i otte - ti år. Han forklarer, at FC København ikke kunne stille noget op for at ændre hans mening, da han først fik jobbet tilbudt. 

- De kunne ikke konkurrere med det tilbud, jeg fik. Det tror jeg ikke. Plus, man skal se det som en mulighed for mig, hvor jeg først har rendt rundt ude på banerne i 15 år, og så har jeg siddet bag et skrivebord i 15 år i den danske Superliga, og for at være helt ærlig er det jo de samme stadioner, som stadig står der. Der kommer et nyt hold op en gang imellem, så på en måde har jeg nok set det, jeg skulle se i Superligaen, siger Peter Christiansen og tilføjer: 

- Så har jeg også en følelse af, at jeg helt ærligt ikke ved, hvor længe jeg kan arbejde på den måde, jeg gør. Jeg ved ikke, om den måde, som jeg driver det eller mig selv på, om det gør, at lyset pludselig brænder ud i forhold til at finde motivationen eller energien. Så jeg føler også, at tiden og timingen i forhold til, hvad jeg har set i Superligaen, og hvor jeg føler, at vi har rykket FC København hen, at tiden var rigtig, forklarer forretningsføreren i Wolfsburg. 

En ny chef i Bundesliga-klubben, som er kommet til Tyskland uden sin kone Camilla og parrets børn. 

Den løsning passer ham glimrende til at begynde med, fordi der er nok at tage fat på i Wolfsburg, der i sidste sæson skuffede fælt og flirtede med nedrykning i Bundesligaen. 

- Først og fremmest er jeg jo taget herned selv, så må vi se hen ad vejen, om der skal ske nogle ændringer. Camilla er hjemme i København. Det er ikke en model, som er fjern fra os. Vi har prøvet det før. Da jeg spillede i Randers efter FC København havde jeg en lejlighed, hvor jeg pendlede frem og tilbage. Da jeg skiftede til FC København, boede jeg på hotel og kørte bare herind hver eneste morgen og kom hjem fra arbejde klokken 20.00. Det samme næste dag. Det er det samme, der sker, når du skifter til et nyt sted.

- Der er mange ting, du skal dykke ned i, hvis du skal forstå klubben. Det er jo det, der er ved at være alene afsted, giver dig muligheden for. Jeg kan egentlig godt lide den model, for jeg føler egentlig også, at jeg skylder først FCK og nu her. For jeg føler ikke, at der er projekter, der bare kan vente på, at succesen bare kommer om tre måneder, seks måneder eller ni måneder. Den skal man bare have med det samme. Det er det samme her.

- Og lige nu, hvor der ikke er nogen spillere her (sommerferie, red.), så kan jeg jo lære og bruge lidt mere tid med staben og folk omkring organisationen, siger han og åbner for, at det var svært at slippe væk fra FC København, der gerne havde beholdt den sportsdirektør, som vendte skuden. 

Men til sidst lykkedes det at skifte, mod at FC København fik tilført 15 millioner kroner for ham.

- Jeg er med på, at det måske ikke var det mest populære ønske, hvis man kan kalde det det, at jeg lagde ind på det tidspunkt. Det har jeg fuld forståelse for, men jeg synes alligevel, at muligheden var så stor, at jeg ville gøre det. Og nogle gange er det også bare sådan i denne verden, at selv om man gerne vil være en holdspiller i alle henseender, og man gerne vil bløde for noget, der ikke kun er én selv, så var det her bare en god mulighed for mig egoistisk set, som jeg simpelthen var nødt til at forfølge, hvis jeg skulle kunne kigge mig selv i spejlet. Det må jeg sige, forklarer 'PC'.

Som afviser, at det tog for lang tid at komme ud af aftalen med FC København.

- Nej, for jeg sidder her nu, kan man sige. Det ved jeg ikke, om jeg synes, det gjorde.

En ny chef er tiltrådt i Wolfsburg. Og han er dansker.