Video : Tipsbladet
Bundesliga

Jacob Bruun Larsen om gennembrud: Er man god nok, er man gammel nok

Det danske stortalent Jacob Bruun Larsen glæder sig til at runde en mindeværdig sæson af med en U21-EM-slutrunde.

Den forgangne sæson bød for Jacob Bruun Larsens vedkommende på 24 Bundesliga-kampe for Borussia Dortmund, et mål i Champions League, debut på det danske A-landshold og sølvmedaljer i ligaen. Tirsdag blev han desuden udtaget til EM for det danske U21-landshold.

Ja, det har så sandelig været et drømmeår for den blot 20-årige offensivspiller, der har fået noget, der minder om et gennembrud i én af verdens største klubber. Med til historien hører dog, at det gik noget bedre for Jacob Bruun Larsen i efteråret end i foråret - faktisk har han ikke scoret et eneste mål for Dortmund i 2019.

Det er der flere grunde til.

- Jeg fik mindre spilletid og kom skadet fra opstarten i julen. Jeg kom derfor senere ind, og så var det svært, for de spillere, der blev valgt i stedet for mig, gjorde det rigtig fint. Og så var det måske heller ikke holdets bedste tid af sæsonen. Derfor var det også svært at rotere så meget som tidligere, siger Jacob Bruun Larsen og tilføjer:

- Jeg synes stadig, jeg har spillet en del, og selv om jeg gerne ville have spillet mere, har jeg være på banen i omkring 30 kampe i sæsonen, og det er jeg ekstremt glad for.

Selv om Jacob Bruun Larsen kun er 20 år og dermed spiller med de store stjerner allerede i en meget tidlig alder, giver han ikke meget for, hvad dåbsattesten afslører.

- Alder er et tal, og er man god nok, er man gammel nok, slår han fast.

Blev venner med Robert Skov under OL
Næste opgave for Jacob Bruun Larsen bliver sommerens U21-EM-slutrunde, og Dortmund-spilleren tror på dansk succes. I 2016 var Bruun Larsen en del af det danske OL-landshold i Brasilien, og det har givet ham en smule slutrunde-erfaring.

OL kastede desuden en rigtig god ven af sig.

- Jeg lærte Robert (Skov, red.) at kende under OL. Han var den yngste af de drenge, jeg kunne snakke med, for det var et hold med mange forskellige aldre. Robert var to år ældre end mig, og det var okay, selv om jeg var en meget lille dreng dengang. Det var en ekstrem fed oplevelse, vi fik sammen, siger Bruun Larsen, der også oplever et tæt sammenhold på det nuværende U21-landshold:

- Det betyder meget – især når vi skal være af sted så lang tid. Det kan være, der er nogle, der har brug for en del alenetid, mens andre har brug for at være mere sociale. I den her trup er der et ekstremt stort sammenhold på den måde, og de nye bliver taget godt imod. Man hygger sig udenfor banen, og det er fedt.

Jacob Bruun Larsen har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2021.