Video : Tipsbladet
Bundesliga

Thorup jagter ny rekord: Føler vi kan slå alle

Jess Thorups Augsburg har kurs mod både en ny rekord og europæisk fodbold i næste sæson.

Det er aldrig før lykkes for Augsburg at vinde fem kampe i træk i Bundesligaen, men med fire sejre i træk i bagagen er det nu en mulighed for Jess Thorup og resten af den sydtyske klub.

Den nye klubrekord kan ske på søndag, hvor de møder Köln, og ved pressemødet forud for kampen var deres danske cheftræner ifølge det tyske medie Kicker ved godt mod.

- Vi gik ind i landskampspausen med meget selvtillid. Alle i Augsburg ser frem til søndag, siger Thorup, som dog mangler holdets topscorer og anfører Ermedin Demirovic grundet en karantæne.

Men udover ham og korsbåndsskadede Robert Gumny, så har de alle klar til kampen.

- Vi har nu følelsen af - hver gang vi går på banen - at vi kan vinde - uanset hvem vi spiller imod. Dog handler det også om momentum, siger Thorup og fortsætter:

- Köln har ikke tabt de sidste fire udekampe, de endte alle uafgjort. Jeg ved, de tabte senest 1-5 til Leipzig, men de har været jævnbyrdige i tidligere kampe. De har ofte været tæt på at vinde, det bliver ikke en let kamp, lyder det fra Augsburg-træneren.

Endvidere peger han på, at fokus er på deres egen præstation i kampen, og at de gerne vil holde dem inde i flowet, og med flere sejre vil de også nærme sig de europæiske pladser i Bundesligaen.

- Det vil naturligvis være dejligt at spille internationalt, griner Thorup, som understreger, at de dog ikke kan være sikre på noget endnu, som det står. 

I øjeblikket er de på syvendepladsen i Bundesligaen, som i sidste sæson gav en plads i Conference League, da Leipzig vandt pokalturneringen, men blev nummer tre i ligaen og skulle i Champions League. 

I denne sæson vil det kræve, at Leverkusen vinder pokalturneringen, da de øvrige hold tre hold, der er tilbage end ikke spiller i Bundesligaen. Det er Saarbrücken, Kaiserslautern og Düsseldorf.