• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

- Jeg aner ikke, hvorfor de købte Mikkel Kaufmann

Foto: Getty Images

Danskerklubben Union Berlin købte i sommer Mikkel Kaufmann, men det er ikke meget succes, den danske angriber indtil videre har fået.

Af Kenneth Jensen

Han smadrede mål ind på stribe i foråret for tyske Karlsruher SC, og med otte scoringer og seks assister i 14 kampe blev danske Mikkel Kaufmanns navn så varmt, at Karlsruher SC ikke kunne få en permanent aftale med angriberen, selv om man faktisk havde en købsoption forhandlet på plads med FCK.

Årsagen var den store interesse for den danske angriber, der i stedet endte med at skifte til Champions League-klubben Union Berlin. 

Men det skifte har indtil videre været en skuffelse. 

Faktisk har Mikkel Kaufmann præsenteret sig så dårligt, at han ikke står til mere spilletid, lyder det fra en mand, der følger både klubbens kampe og træninger.

- Jeg bryder mig ikke om hans spillestil, lyder det kontant Jannis Klimburg, der er Kickers Union Berlin-journalist:

- Han har store problemer med teknikken, intensiteten og farten i Bundesligaen, I træning har han ikke scoret mange mål, så han kommer næppe til at spille mere.

- Bundesligaen er bare et for højt niveau til ham. Han er en spiller til 2. Bundesliga, så det ville give mening med en transfer til HSV eller Schalke.

- Det er bare svært for ham. Han er en god spiller, og jeg kan godt lide ham efter at have talt med ham, men han skal nok skifte til Darmstadt eller Heidenheim, hvis det skal blive til mere spilletid. Eller en klub i 2. Bundesliga, siger Jannis Klimburg til Tipsbladet.

Union Berlin endte i sidste sæson på en Champions League-plads og spiller i denne sæson i den bedste europæiske turnering. Til gengæld er man i problemer i den hjemlige liga, hvor det sejler.

Hovedstadsklubben, der også har Frederik Rønnow og Jakob Busk i truppen, er i gang med en forfærdelig stime af kampe. 11 nederlag i streg er det blevet til for Union Berlin, der altså ikke har fået meget hjælp af Kaufmann i denne sæson.

- Jeg aner ikke, hvorfor de købte ham. Efter min mening er han ikke af den kvalitet, som Union, der spiller Champions League, har brug for. Han er i øvrigt også kun nummer fem i angrebshierarkiet, siger Jannis Klimburg.

Den 22-årige dansker står indtil videre noteret for seks førsteholdskampe for Union Berlin - de ter dog kun blevet til samlet 78 minutters spil. Hverken scoring eller assist kan han prale af.

- Jeg tror, de vil forsøge at udleje ham i anden halvdel af sæsonen. 

- Det er svært at sige, om han har potentialet til at blive en angriber for Union. Jeg synes ikke, jeg har set det. Jeg ville udleje ham, for han skal spille for at blive bedre, og så skal han også vise noget, hvis jeg skal tro på, at han har en fremtid i klubben. Men han skal godt nok udvikle sig meget, hvis han skal blive en spiller for Union i fremtiden.

Længden på Mikkel Kaufmanns aftale blev aldrig offentliggjort, så den svæver i det uvisse - måske sammen med angriberens fremtid i klubben.