• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Tipsbladet er klar med et fremragende eksemplar, der sigter mod weekendens start på Bundesligaens forårs-fejde.

Af Tipsbladet.dk

Født i fiasko og intriger
Bundesligaen er Europas hotteste fodboldturnering med FC Bayern, Schalke og Dortmund i forårets Champions League-slutspil og folkelig opbakning i store dele af Europa for mange mål i en offensiv, jævnbyrdig turnering. Tipsbladet undersøger tysk fodbolds positive vækst og hvordan ligaen i Europas økonomiske supermagt har positioneret sig som fodboldverdenens forbillede.

Rejsen fra Solens Rige i øst til Forbundsrepublikken i vest
Hele 10 japanske fodboldspillere gør sig til daglig i Bundesligaen, og det er flere end Spanien, England og Italien kan mønstre. Lykkeriddere fra Solens Rige er dog ikke noget nyt i Tyskland, og faktisk hænger historien om de mange japanere i Europa sammen på kryds og tværs af landegrænser, og den starter helt tilbage i 1977.

Det tomme Østtyskland
Statistisk set burde mindst et par klubber fra Bundesligaen være beliggende i det tidligere DDR, men i øjeblikket er tallet nul. De østtyske storklubber trådte ind i en helt ny verden efter genforeningen i 1990, og de er stadig ikke kommet på niveau med konkurrenterne i vest.

Grænsemanden Afriyie er både tysk og dansk
FC Midtjyllands højreback Kolja Afriyie er tysk og opvokset i Flensborg, men blev tidligt introduceret til dansk tankegang i børnehave og skole hos byens danske mindretal. Selv mellem nabolande som Danmark og Tyskland er der store forskelle på omgangsformer, hierarki og tilgangen til fodbold, men der findes ikke hverken rigtigt eller forkert, siger Afriyie. Selv holder han med HSV og er meget begejstret for Bundesligaen og det tyske landshold.

Simon Kjær har lært at spille tysk
Omstillingen fra italiensk zoneforsvar til tysk mandsopdækning var svær for en ung Simon Kjær, der også skulle leve op til et stort prisskilt ved skiftet fra Palermo. Efter lejeopholdet i Roma og fyringen af Felix Magath fandt landsholdsspilleren sig endelig til rette i Wolfsburg, hvor han har tilspillet sig en stamplads og ser ud til at beholde den under den nye træner Dieter Hecking. Tipsbladet har talt med Simon Kjær om tilvænningen til tysk fodbold.

Den sidste østtysker ligner fremtidens styrmand
Efter nogle år som stort talent er Toni Kroos ved at folde sig helt ud i den offensive rolle på Bayern Münchens midtbane, men hvordan blev han forberedt til en hovedrolle i fodboldens verden fra sine allertidligste år, hvad havde en træner i de lavere, svenske rækker at gøre med talentets skifte fra Rostock til München, hvorfor fungerede det ikke med Jürgen Klinsmann og hvordan irriterer Toni Kroos William Kvist i tvekampene på midtbanen? Tipsbladet tegner et portræt af fremtidens tyske styrmand.

OG HUSK:
For at få Tipsbladet skal du købe Ekstra Bladet fredag, da Tipsbladet nu ligger som separat blad inde i Ekstra Bladet. Du får begge dele for kun 18 kroner!

Hos din bladforhandler kan du også få fingre i fredagens udgave af Tipsbladet+Ekstra Bladet lørdag og søndag. Husk at spørg efter det, hvis du først vil købe Tipsbladet lørdag eller søndag. Og så kan du altid få fat i Tipsbladet via Ekstra Bladets E-avis, som du finder her på ebladet.eb.dk

Vil du have Tipsbladet+Ekstra Bladet direkte hjem i din postkasse, så tegn et abonnement. Du får Tipsbladet+Ekstra Bladet hver fredag i tre måneder for kun 225 kroner. Bestil her på avisabonnement.eb.dk

Superliga

Mere Superliga

Fokus