• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Mads Bye Marboe

Poulsen i Leipzig: Det handler ikke om eventyret

Foto: Getty Images

Yussuf Poulsen synes, det kunne være fedt at blive en one club-player, men det er ikke derfor, han bliver i RB Leipzig.

Af Mads Bye Marboe

Yussuf Poulsen bliver i RB Leipzig, fordi klubben kan tilbyde ham at spille på højest mulige niveau. Det slår han fast i TV2-programmet Landsholdslejren.

Den danske angriber har været i den østtyske klub de seneste ti år, og for nyligt forlængede han sågar sin aftale indtil sommeren 2026. Det betyder, at Poulsen meget vel kan opnå den særlige titel af one club-player - en spiller, der har været i den samme klub hele sin seniorkarriere.

Det er dog ikke hovedårsagen til, at 29-årige Poulsen stadig spiller i Leipzig.

- Det kunne være fedt. Men det er ikke det, som er den overordnede grund til, at jeg vælger at blive i Leipzig. Det er ikke, fordi jeg har en eller anden forestilling om, at det kunne være et fantastisk eventyr, man kunne skrive. 

- Først og fremmest handler det om fodbold og mine ambitioner med fodbold. Så er der måske nogle, der siger, at man også kunne prøve noget andet, men med de ambitioner, jeg har for fodbold, er det ikke nødvendigt for mig at prøve noget andet og prøve en anden liga.

- For mig at se gælder det om at komme så højt man overhovedet kan så længe som muligt, og det bliver Leipzig ved med at tilbyde mig. 

Yussuf Poulsen har lavet 85 mål og 65 oplæg i 374 kampe for RB Leipzig.

På det danske landshold er Poulsen tilbage som en vigtig figur, efter han i en periode har været ude af holdet. I den forbindelse har han langet ud efter medierne, hvilket du kan læse mere om HER.