• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC Københavns sportsdirektør mener ikke, at han har afgivet nogen fordel ved at give Lille hjemmebanen i returopgøret.

Af Christian Idskov

Da FC København fredag eftermiddag dukkede op fra bowlen ved lodtrækningen til fjerde runde i Champions League-kvalifikationen, så havde de danske vicemestre opnået hvad der normalvis betegnes som en fordel ved at spille på hjemmebane i den sidste af to kampe mod franske Lille.

Men en koncert med det britiske band Coldplay i Parken betød, at løverne overlod hjemmebanefordelen til franskmændene. Men sportschef Carsten V. Jensen ser ikke nødvendigvis det som en ulempe.

- Det er helt hen i vejret at påstå, at det skulle have en betydning, om man spiller ude eller hjemme til sidst. Det er der intet statistisk belæg for. Tværtimod har vi som klub oplevet mange gange - senest mod Brugge - at det kan være en fordel at slutte på udebane, siger Carsten V. Jensen til sporten.dk og fortsætter:

- Min påstand er, at jo større niveauforskel, der er på to hold, jo større fordele kan der være i at spille den sidste kamp ude, siger sportsdirektøren, der dermed mener, at københavnerne formentlig vil være længere tid med i returkampen mod Lille, hvis det altså lykkes Club Brugges overmænd at rave et brugbart resultat til sig i Parken.

Den første kamp mellem FCK og Lille spilles den 21. august. I Parken vel at mærke.