• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Kenneth Jensen

Dansk hold har før vundet på Anfield: De klappede ned mod os

Foto: Getty Images

FC Midtjylland gæster tirsdag aften Anfield og Liverpool, og selv om det danske hold er stor underdog, er det ikke umuligt. Faktisk skete det, da et dansk mandskab senest gæstede.

Af Kenneth Jensen

De danske mestre gæster tirsdag aften de engelske mestre, og på papiret er der enorm stor forskel på Liverpool og FC Midtjylland.

Men trods store transfersummer og lønninger er bolden - i klichésprog - stadig rund. Det var den også, sidst et dansk hold gæstede Anfield, og her lykkedes det faktisk for Brøndby IF at vinde med 1-0 over Liverpool  på et hovedstødsmål af Dan Eggen. Det opgør fortæller Morgens Krogh om i Jyllands-Posten.

Det var helt tilbage i 1995, men det står stadig meget klart i erindringen hos daværende Brøndby-keeper Mogens Krogh, der var med til at sende englænderne ud af UEFA Cup.

Læs også:Optakt: Liverpool - FC Midtjylland

- Jeg spillede vel 60 Europa Cup-kampe for Brøndby, blandt andet også mod FC Barcelona på Camp Nou, men denne er en af dem, der sidder fast i hukommelsen. I løbet af kampen begyndte tilskuerne på The Kop at klappe ned mod os, når vi havde bolden. Sådan føltes det. Vi vidste, det var en svær opgave, men vi troede virkelig på os selv, siger Mogens Krogh i et interview med Jyllands-Posten.

Det er med andre ord også 25 år siden, at et dansk hold har haft fornøjelsen af at spille på Anfield, og den fornøjelse tilfalder nu de danske mestre.

Mens FC Midtjylland åbnede Champions League-gruppespillet med et nederlag på 0-4 hjemme til Atalanta, vandt Liverpool med 1-0 ude over AFC Ajax.

Læs også:Pernille Harder og co. er forberedt på uvant modgang

Da Jürgen Klopp mandag eftermiddag talte med pressen forklarede han, at Liverpool på ingen måde undervurderer FC Midtjylland, og at alle hold, der er med i Champions League-gruppespillet, har gjort sig fortjent til det.

Brøndby nåede frem til ottendedelsfinalen i UEFA Cup i sæsonen 1995/1996, inden AS Roma blev endestationen, som italienerne i øvrigt også var blevet det i 1991, hvor Brøndby tabte i semifinalen af turneringen.

Læs også:FCN-helt: Jeg kæmper for min chance

Læs også:Klopp bekymret før FCM-møde

Læs også:Spilforslag til CL: Midtjyder ser gult

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus