• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov

FC Midtjylland-bosser: Vi er meget inspireret af Atalanta

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland lader sig kraftigt inspirere af Atalanta, som er modstanderen i mestrenes første Champions League-kamp onsdag.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland debuterer onsdag aften i verdens fornemste klubturnering, når holdet spiller den første kamp i gruppespillet. Modstanderen er italienske Atalanta, der i sidste sæson nåede helt til kvartfinalen i Champions League og er kendt for at spille kompromisløs, offensiv fodbold.

Atalanta scorede i sidste sæson vanvittige 98 mål i Serie A, og også i denne sæson er holdet kommet blæsende ud af starthullerne, selv om det blev til et nederlag mod Napoli senest. De første fire kampe har budt på tre sejre og 14 scorede mål - igen flest af alle i Serie A.

Det er den offensive maskine, FC Midtjylland skal forsøge at stoppe, og de danske mestre har et godt øje til Atalanta, selv om ulvene i højere grad er berømte for deres stærke defensiv.

Læs også:Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

- Vi er inspireret af Atalanta og af træner Gasperini, som har en helt særlig måde at lede sit hold på. Vi har nærstuderet de farligste Atalanta-spillere - Alejandro Gomez, som vi kalder "The Boss", og Dunvan Zapata. De er virkelig stærke i angrebet, og jeg tror, at nederlaget mod Napoli er en enlig svale, siger Kristian Bak, der er assisterende træner i FC Midtjylland, til Rai Sport.

Han bakkes op af FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

- I de senere år er vi blevet inspireret af Atalanta. Både for deres måde at spille på og for de resultater, de har opnået. Vi vil gerne følge den samme vej, men vi forbliver ydmyge, lyder det fra Ankersen.

Læs også:Troels Bech om FC København-job: Det er svært at forestille sig

I videoen i toppen af artiklen kan du se Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersens analyse af Atalanta og onsdagens Champions League-kamp.

Der er kickoff på MCH Arena onsdag klokken 21.00. 

Læs også:Champions League: Her er FC Midtjyllands få chancer mod Atalanta

Læs også:FCM-keeper håber på flere point end sidst han var i Champions League

Læs også:Lovende takter fra ny FCM-angriber: Scorede to gange i reserveholdskamp

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020