• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken har ved adskillige lejligheder været en rød klud i ansigtet på Claus Steinlein og FCM-kollegerne. Men FCM-direktøren savner allerede den karismatiske nordmand i dansk fodbold.

Af Ole Hoffskov & Troels Bager Thøgersen

Ståle Solbakken og Claus Steinlein har i adskillige år udkæmpet mange krige på ord, men den verbale fight mellem to af de mest markante personligheder i dansk fodbolds historie er lagt i graven i kølvandet på Solbakkens fyring i FCK. 

Nu er der kun minderne tilbage.

Minderne om dengang, Ståle Solbakken kaldte midtjyderne FC Mindreværdskompleks, da Steinlein kaldte FCK et onemanshow, da Solbakken sagde, at alle uden for Herning er ligeglade med FCM, eller da Steinlein mindede Solbakken om hans fyringer i FC Köln og Wolverhampton og kaldte FCK's Europa League-exit for pinlig.

Hvis du vil danne dig et overblik over de mest markante ordkrige mellem FC København og FC Midtjylland, kan du klikke her.

Ja, forholdet mellem Claus Steinlein og Ståle Solbakken har i mange år været anstrengt, men FC Midtjylland-direktøren fastslår, at han mest af alt er ked af, at Solbakken ikke længere er i FC København.

Læs også:Medie: Åge Hareide snupper tidligere FCK-spillers bror

- Selvfølgelig blev vi overrasket. Ståle er et ikon på højde med Don Ø, Per Bjerregaard og Lynge Jakobsen, og han har defineret Superligaen, og han har defineret det næste niveau som fast deltager i europæiske gruppespil. Han har været frontfigur på, at FC København har været Skandinaviens førende klub i mange år, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk og tilføjer:

- I første omgang er man lidt glad, når der er én, der stopper hos konkurrenten, og han har jo været hård mod os og er kommet med stikpiller og givet os benzin på bålet, men selvfølgelig er vi også trætte af det. For det er et ikon og én, der giver sindssygt meget til produktet.

Ståle Solbakken benyttede især mange lejligheder til at kritisere FC Midtjylland for deres manglende resultater i Europa, og når nordmanden spillede det kort, gjorde det indtryk på Heden.

- Hver gang Ståle har sagt ”europæisk”, har jeg tænkt, han var en klovn, men det har også gjort, at jeg har arbejdet endnu hårdere. Så han har også været med til at rykke FC Midtjylland med sine spydige kommentarer, fortæller Steinlein.

Læs også:Se det omtalte interview med Kvist: Har du ikke set kampe i 2020 eller hvad?

Claus Steinlein sad og fulgte pressemødet den lørdag morgen, FC København offentliggjorde fyringen af Ståle Solbakken, og et kort øjebliks skadefro blev hurtigt afløst af tristhed.

- Rivaliseringen har været god for produktet og for begge klubber, så når man lige havde sundet sig og grinet lidt over rundstykket, så savnede man ham allerede ved frokosttid. Jeg tænkte på, hvor meget han har gjort for dansk klubfodbold, og det skal vi huske at anerkende ham for, lyder det fra Claus Steinlein.

FCM-direktøren er ikke sikker på, at Ståle Solbakkens afsked i FC København får den store betydning for magtbalancen mellem Danmarks to største klubber.

- Først og fremmest skal vi bruge alle vores kræfter på at udvikle os selv. Jeg tror, at FCK altid vil være stærke og vores hovedkonkurrent, men det er klart, at når man tager så stor en kulturbærer ud, skal man i hvert fald bygge noget nyt op, og det kan komme til at tage lidt tid, slutter Claus Steinlein.

Ståle Solbakken nåede at stå i spidsen for FC København i 420 Superliga-kampe. 

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: En stjerne er på spring i AGF

Læs også:Tøfting revser William Kvist: Han står og drikker kaffe midt i det hele

Læs også:Zanka om AaB-profil: Altid nemt at pege fingre bagefter

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020