Solbakken tordner mod FCM: De kunne hedde FC Mindreværdskompleks
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Solbakken tordner mod FCM: De kunne hedde FC Mindreværdskompleks

FC Midtjylland mangler klasse, mener FC København-manager Ståle Solbakken.

Det var FC Midtjylland, der denne sæson tog det danske mesterskab, og dermed har FCK og FCM taget tre mesterskaber hver i de sidste seks sæsoner.

Der er dermed to klubber i toppen af dansk fodbold, der kæmper hårdt om at være bedst, men de to mandskaber kæmper også uden for kridtstregerne.

Ståle Solbakken har ved flere lejligheder givet udtryk for, at FCK har været hårdt ramt af skader og Europa i denne sæson, og at det har haft betydning i Superligaen, men i Ikast og Herning har man været irriteret over disse udtalelser. Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen har ved flere lejligheder - blandt andet over for tipsbladet.dk - givet udtryk for, at FCK godt må tro, at FCM har vundet mesterskabet, fordi de har været ramt af skader i FCK.

- Jeg beskæftiger mig ikke ret meget med, om vi får nok kredit eller ej. Resultaterne taler vel for sig selv, og det er kun godt for os, hvis FCK virkelig tror, at de tabte mesterskabet på grund af skader og mange kampe, sagde Ankersen til tipsbladet.dk for en lille måned siden.

Læs også:Kvalifikationskaos: Derfor risikerer FCM at misse Champions League-seedning

Noget lignende sagde han - og uddybede - til Eurosport, og det er noget af det, der irriterer Ståle Solbakken.

Nordmanden, der siger, at han også mener, at FCM sandsynligvis var blevet mester, hvis FCK ikke have fået så mange skader, skyder nu tilbage på FC Midtjylland og Rasmus Ankersen.

Ja, han faktisk tordner.

I et interview med Eurosport retter han en skarp krititk mod FC Midtjylland. Han mener ikke, det var klasseløst at sige, som Rasmus Ankersen gjorde, men: 

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

- Nej, men jeg har set nogle af de andre ting, de har gjort. Det har været fuldstændigt klasseløst. Hvordan de for eksempel opførte sig mod Brøndby i forhold til Tibbling-buddet, I forhold til. hvad de kører på storskærmene. I forhold til hvad de udtaler sig om. De mangler bare den der - og der er ét ord, der dækker det. Skal jeg sige det?

- Mindreværdskompleks.

- Den klub kunne godt hedde FC Mindreværdskompleks. Du skal være en god vinder og en god taber. De er ingen af delene, siger Ståle Solbakken til Eurosport i et interview, du kan se i sin fulde længde i videoen i toppen af artiklen.

Mens FC Midtjylland kan fejre mesterskabet, forbereder FC København sig til mødet med Istanbul Basaksehir i Europa Leagues ottendedelsfinale. Der er returkamp i Telia Parken onsdag 18.55.

Tipsbladet.dk arbejder på at få en kommentar fra FC Midtjylland.

Læs også:Et halvt år mere: Horsens forlænger lejeaftale med Sanneh-arving

Læs også:Lokalpolitiker er gal over alt for mange fejl på nyt stadion i Helsingør

Læs også:Svensk topklub trækker sig fra kapløbet om Tim Sparv