• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland-boss med transferløfte: Det skal hæve overliggeren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland er danske mestre, og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen lover, at det kun bliver fra øverste hylde, man søger at forstærke sig denne sæson.

Af Kenneth Jensen

FC Midtjylland er for tredje gang på seks sæsoner blevet dansk mester.

Klubben fra Ikast og Herning tog titlen med en sejr på 3-1 hjemme over FC København i torsdags, og selv om det endte med et nederlag på 0-3 ude mod AGF søndag, er forberedelserne til næste sæson godt i gang.

Tipsbladet.dk har talt med bestyrelsesformand Rasmus Ankersen om det danske mesterskab - klubbens fjerde titel i den korte levetid.

Når man vinder tre gange på seks sæsoner, er det ikke tilfældigt. Hvad betyder det for jer, at I har flyttet klubben op på det niveau?

Det er vel udtryk for en vis dominans og styrke. Det er ikke mange klubber i dansk fodbolds historie, der har vundet tre mesterskaber over en periode på seks år.

Matthew (Benham) har været med siden 2014 og kan allerede fremvise fire titler. Hvad siger han til den succes, der er blevet skabt i FCM?

Nu er han ikke en mand af de store følelser, men jeg kan mærke på ham, at han er både glad og stolt. Ikke bare for titlerne, men også for måden vi har vundet dem på. Det er jo en validering af nogle af de teorier, han havde om, hvordan man kunne gøre tingene anderledes, da han købte sig ind i 2014.

Ståle Solbakken har talt om skader til sit eget hold, og at FCK vinder næste år. Føler du, at I får den kredit, I fortjener, nu I har vundet mesterskabet?

Jeg beskæftiger mig ikke ret meget med, om vi får nok kredit eller ej. Resultaterne taler vel for sig selv, og det er kun godt for os, hvis FCK virkelig tror, at de tabte mesterskabet på grund af skader og mange kampe.

Apropos næste sæson. Mange taler om jeres manglende succes i Europa. Handler det ikke lige så meget om at vinde to mesterskaber i træk? Kun FCK har vundet to gange i træk siden '98 - det er vel sådan, I viser, at dominansen er brudt?

Læs også:Avis: AGF vil udfordre Brøndbys spillerbudget

Jeg tror ikke, vi behøver at sige, at vi går efter at vinde næste år igen. Det er vel en selvfølge, men det er klart, at det bliver ikke let, selvom vi føler, at vi har et ungt hold, der kun bliver bedre herfra.

Mener du, det er muligt for jer at sætte jer på en stime af mesterskaber - to, tre, fire i træk - som man har set FCK, når de har været bedst?

Tre på seks år er vel allerede en form for en stime. Opgaven bliver at holde alle i organisationen skarpe og forblive sulten.

Den succes, I har fået, får det jer til at øge budgettet til brug af spillere nu?

Det at hæve spillerbudgettet er ikke et mål i sig selv. Vi har stort set den samme udgift til spillerlønninger i dag, som vi havde i den første sæson 2014/15, hvor vi kom ind og vandt det første mesterskab. Selvfølgelig er der en økonomisk komponent i det at få bedre spillere ind, men specielt i det marked, vi ser lige nu, tror jeg ikke, det er nødvendigt at hæve spillerbudgettet for at forbedre holdet.

Vi har talt med fodboldøkonom Jesper Jørgensen (Deloitte), der siger, at coronakrisen vil forplante sig på markedet, men at det kan blive en fordel for jer, fordi I kan holde på hele truppen, hvis I vil. Hvad gør I jer af tanker om at holde fast i truppen?

- Vi har en økonomi, der gør, at vi ikke behøver sælge ud. Det betyder, at hvis nogen spillere forlader os, så bliver det på vores vilkår. Jeg er dog ikke så sikker på, at markedet bliver så hårdt ramt, som mange tror, men det er klart, at hvis vi kommer til at se væsentligt lavere priser, så vil jeg hellere vente et vindue eller to med at sælge mine bedste spillere, indtil at markedet er tilbage, hvor det var før.

Svend (Graversen) har været ude og sige, at der kan komme spillere til FCM, man ikke har set før. Altså fra en meget høj hylde. Er det også sådan, du ser det, og kan du sige lidt mere om, hvad I kigger efter?

- Skal vi forstærke holdet, skal vi gøre det fra toppen og med nogen, der også kan løfte overliggeren på kulturen. Vi har så mange gode unge spillere på vej, og der er så meget re-sell value i holdet, at hvis vi skal have noget nyt blod ind, skal det være fra en virkelig høj hylde.

Kommer vi igen til at se jer rekruttere fra Brasilien igen, eller går I efter noget mere kendt denne sommer?

Læs også:Superliga-trænere kan få karantæne: Forventer det sker snart

- Der er fokus på at hente spillere til startopstillingen, hvis vi gør noget.

Når man kigger på jeres hold, har I virkelig får en stærk defensiv base. Det er vel offensivt, at I mangler en smule pondus, eller hvordan ser du det?

- Ja, det er offensivt, at vi har manglet noget kraft og saft i nogle kampe.

Er Oscar Hiljemark et emne igen?

- Jeg synes, vi er stærkt besat på det centrale midtbane, hvor Jens-Lys Cajuste og Nicolas Madsen begge har fået deres gennembrud.

Der er mange i og omkring jeres klub, der drømmer om at se Pione Sisto i FCM igen. Er det et tema - eller kan han være et emne for Brentford?

- Vores akademi har gennem tiden udviklet nogle topspillere, for eksempel Pione, Simon Kjær, Rasmus Nissen, Winston Reid osv., og vores ambition er da, at vi på et tidspunkt kan begynde at hente nogle af dem tilbage fra udlandet igen. Hvornår det bliver muligt, handler meget om timing, og om spilleren selv er klar til det.

Nu afhænger en del vel af, hvad der sker i Brentford. Men kan man forestille sig, at en oprykning vil give mere spillertrafik mellem de to klubber?

- Lad os lige rykke op først. Det er svært nok. Så kan vi tage den snak derefter.

For dig personligt. Du har en lang fortid i FC Midtjylland som spiller, træner og nu bestyrelsesformand. Hvor tilfredsstillende er det at have været med til at løfte klubben op på det her niveau?

- Ja, selvfølgelig er jeg stolt af det, vi har opnået, og hvor FC Midtjylland er i dag. Jeg synes, jeg har lært meget på rejsen indtil videre, og jeg håber, at vi kan fortsætte med at lægge lag på.

Læs også:Solgt FCN-stjerne spiller, mens salgsemner spares: Han skal presses

Læs også:FCM-træner tager reserver i forsvar: Ikke gode nok forudsætninger

Læs også:Store planer i FCM: Der kan komme køb man ikke har set før her