Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Ekspert om transfermarkedet: Kan blive en fordel for FC Midtjylland

Det kommende transfervindue er præget af coronaens efterdønninger, og det kan blive en fordel for danske klubber, vurderer fodboldøkonom.

Det kommende transfervindue vil blive præget af coronakrisen, der har lammet fodboldklubber over hele verden.

Det er træls for de fleste, men for nogle kan det blive en lidt større fordel end for andre, og for de danske klubber er det ikke nødvendigvis en dårlig ting. Sådan lyder vurderingen fra Jesper Jørgensen, der er sportsøkonom og partner i Deloitte.

Transfervinduet har en naturlig fødekæde med de største og rigeste klubber på toppen, og deres ageren vil smitte af hele vejen ned gennem systemet og dermed også på Superliga-klubberne.

Læs også:AaB-chef forstår ikke Søren Tengstedt: AGF er ikke et super valg

Muligvis på en god måde for blandt andre FC Midtjylland, der skal spille kvalifikation til Champions League.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at se ret mange af de største stjerner blive købt eller solgt, og det kommer til at forplante sig på hele markedet. Det bliver låst, og derfor kan jeg sagtens forestille mig, at FC Midtjylland får held til at holde sammen på deres trup til de europæiske kvalifikationskampe. Det kan blive en fordel for de danske hold, mens det til gengæld kan være en ulempe, at modstandernes ligaer alle når at komme i gang, når der spilles kvalifikationskampe til september, siger Jesper Jørgensen til tipsbladet.dk.

Selv om transfermarkedet formentlig bliver en lidt mere stille omgang, skal der stadig nok ske ting og sager.

Læs også:FC Midtjylland mister talenttrio

- Vi kommer til at se flere handler som den, hvor FC Barcelona og Juventus reelt byttede Arthur og [Miralem] Pjanic. Det følger meget naturligt, når selv de store klubber i Europa ikke ved, hvor mange penge de har at gøre godt med, siger Jesper Jørgensen og peger på én særlig udfordring for klubber:

- Det er et stort problem for selv nogle af de største klubber, at de ikke ved, hvornår de kan få tilskuere på stadion igen. Det er både betydelige sponsorindtægter, entréindtægter og i sidste ende også transferindtægter, klubberne er i tvivl om, og det påvirker markedet.

Det danske transfervindue åbner officielt på torsdag og lukker 5. oktober. 

Læs også:FC Midtjylland forsøgte at hente en meget ung Mike Jensen

Læs også:Hobro-keeper før skæbnekampe: Lyngby virker som et såret dyr

Læs også:Har spillet de seneste fem kampe: Midtbanemand forlader OB