Video : Tipsbladet
Champions League

FC Midtjylland-træner om Ajax' corona-kaos: Vi fulgte med

Brian Priske holdt sig opdateret på, hvilke Ajax-spillere der testede positiv - og siden negativ - før tirsdagens Champions League-kamp. Han har dog fuld tillid til, at kun smittefri spillere stillede til kamp.

Det er stadig uklart, præcis hvor mange Ajax-folk der testede positiv for coronavirus mandag, men det var mindst en håndfuld fra førsteholdet. Spillere som Davy Klaassen, André Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad og Maarten Stekelenburg måtte blive hjemme i Amsterdam og afvente nærmere besked.

I sidste ende lykkedes det dog dem alle at fremvise en negativ test senere. Ifølge cheftræner Henk Ten Hag var de første tests falske positive.

Mens Ten Hag brød sin hjerne med, hvordan han skulle forberede sig på kampen uden at vide, hvilke spillere han havde til rådighed, sad hans kollega i Danmark og holdt øje. 

Læs også:Ajax-profil kom til Herning i sidste øjeblik: Måtte følge taktikmøde på mobilen

- Der er en masse regulativer og restriktioner og alle mulige procedurer, som skal overholdes. Dem er jeg heldigvis ikke sat ind i. Vi har fokuseret på det hold, vi skulle sætte på banen. Vi har selvfølgelig forberedt os på Ajax og fulgt med i situationen, men når det så er sagt, stoler jeg fuldt ud på, at alle de ting lever op til det, som de skal, sagde FC Midtjylland-træner Brian Priske efter kampen.

- For os handler det om at spille og spille mod de absolut bedste, så den vej rundt spillede vi en god kamp mod Ajax' stort set bedste hele vejen rundt.

FC Midtjylland-spillerne skulle på banen stå ansigt til ansigt med spillere, som dagen før var testet positiv for coronavirus. Anfører Erik Sviatchenko insisterede dog på, at det ikke generede ham.

Læs også:Ajax-profil lå på sofaen på kampdagen: Det var vildt

- Det havde jeg det fint med. Der plejer at være fuldt styr på det, så det burde der ikke være noget problem i, tænker jeg. Det er egentlig ikke noget, jeg har skænket en tanke. Vi spiller den kamp mod de 11, der starter inde, og det er det, vi har haft fokus på, sagde han.

Ajax' Davy Klaassen var altså en af de spillere, som i første omgang ikke måtte rejse med til Danmark, men som senere fik lov til at flyve til Herning og spille med. Han vidste ikke selv præcis, hvorfor han og en håndfuld holdkammerater blev forment indrejse, men slog fast, at han i hvert fald ikke følte sig smittet.

- Jeg var aldrig syg. Jeg har det fantastisk, sagde han med et stort smil efter kampen.

Den vandt Ajax i øvrigt 2-1.

Læs også:Trods positive tests: Ajax-trio er rejst til Danmark

Læs også:Ajax vil forsøge at få coronapositive spillere til Herning

Læs også:Ajax-træner forstår ikke corona-regler: Havde fået lov til at spille i Holland