Foto: Getty Images
Champions League

FCK-forskrækkelse: Jeg tænkte, nu stopper det

FC København fik sig en forskrækkelse, da der i første omgang blev dømt straffespark til Bayern München til sidst i onsdagens kamp, og det var tungt.

Tipsbladet i München. 

Det giver god mening, hvis FC Københavns spillere og stab følte sig ramt af en gevaldig mavepuster kort før tid i onsdagens kamp mod Bayern München. I slutminutterne blev der dømt straffe til tyskerne, og så lignede det, at “løverne” igen ville stå tilbage med et nederlag trods en stor præstation i Champions League.

FC København blev dog reddet af VAR, for dommer Stephanie Frappart valgte at omstøde straffesparket efter at have set den igennem.

Op til kampen havde der ellers været fokus på, blandt andet her på Tipsbladet, at Stephanie Frappart havde dømt 17 straffespark i 24 internationale kampe. Og netop det løb igennem hovedet på Jacob Neestrup i sekunderne, mens straffesparket blev tjekket.

- Jeg ser det ikke, men jeg når lige at tænke, at jeg læste en artikel - jeg tror, det var på Tipsbladet - hvor hun blev kaldt straffe-dronningen. Det nåede jeg lige at tænke på. Men da hun løb ud til skærmen, havde jeg en idé om, at det kunne gå vores vej, siger en tydeligt glad Jacob Neestrup i mixed zone efter kampen.

For spillerne inde på banen var minutterne og sekunder tunge.

- Da hun fløjter for et straffe, kunne jeg næsten ikke være i min krop mere. Jeg tænker, at nu stopper det med de uheld eller marginalerne. Men der var vist ikke noget at komme efter, i hvert fald ikke hvis du spørger Peter (Ankersen, red.) selv, siger Nicolai Boilesen og tilføjer:

- Og vi kunne selv have taget tre point. Den reddes på stregen til sidst. Jeg synes faktisk, at hvis du ser på store chancer, er et point fortjent. Kigger du på spillet, og hvor meget de har den, vil de nok ikke være enige.

Rasmus Falk stemmer i.

- Jeg tænkte bare, at der er en chance for, at Kamil tager, eller at de brænder den. Men det var tungt. Jeg havde egentlig indstillet mig på, at nu scorede de, og så skulle vi prøve at få det sidste ud af det.

- Det var hårdt, og det havde været et rigtig hårdt slag at kigge på drengene i omklædningsrummet igen bagefter, velvidende at de leverede alt, hvad de kunne og ikke få noget ud af. I dag er et point en sejr, fordi Bayern har vist, at det har været umuligt for alle andre end Ajax at få point her, siger Rasmus Falk i mixed zone efter kampen.

Der blev som bekendt ikke scoret i kampen, og dermed stoppede FC København Bayern Münchens stime på 17 sejre i træk i Champions Leagues gruppespil