Foto: Getty Images
Champions League

Kvindelig FCK-dommer er dronningen af straffespark

39-årige Stephanie Frappart skal lede slagets gang, når Bayern München og FC København tørner sammen onsdag aften, og den kvindelige dommer er især kendt for de mange straffespark, hun giver.

Når Bayern München og FC København går på banen på Allianz Arena onsdag aften, er det en kvindelig dommer, der skal styre slagets gang. 

UEFA har udpeget den 39-årige franskmand Stéphanie Frappart som dommer, og hun tilhører Kategori 1, som er UEFA's næsthøjeste niveau blandt dommere. Frappart har blandt andet erfaring fra VM i Qatar, hvor hun passede fløjten i gruppekampen mellem Costa Rica og Tyskland, og hun har ligeledes dømt Real Madrid mod Celtic i Champions League. 

Til dagligt er hun fast inventar i den franske Ligue 1, og fire år i træk er hun blevet kåret som verdens bedste kvindelige dommer. 

CV'et fejler altså ikke noget, men der er især én ting, der falder i øjnene, når man går Stéphanie Frapparts kampe efter i sømmene. Hun er den ubestridte dronning af straffespark. I 24 internationale kampe har franskmanden dømt ikke færre end 17 straffespark - tre af dem var i opgøret mellem SC Braga og FC Midtjylland i Europa League i 2021. 

Benjamin Leander, der er tidligere elitedommer og nuværende fodboldanalytiker hos SpilXperten, er en smule forbavset over, at Stéphanie Frappart er blevet tildelt FC Københavns opgør mod Bayern München.

- Det er en semi-overraskende påsætning. Jeg havde forventet en elite category dommer - Frappart er i Kategori 1 på linje med Morten Krogh - til et trods alt vældig definerende opgør for gruppen. Frappart har stadig ikke dømt PSG i Ligue 1 i 71 kampe, hvilket også siger en del om, at hun stadig mangler noget for at være med helt i toppen, siger Leander til Tipsbladet og fortsætter:

- Hun dømte dog Rennes - Lyon så sent som for to uger siden og er fuldt ud kvalificeret til at dømme på højeste niveau, men der ER selvfølgelig noget politisk i det. Der er en grund til, at hun fik Liechtenstein - Luxembourg i sidste EM-kvalifikationsrunde og ikke en betydningsfuld kamp, ligesom hun også fik Costa Rica - Tyskland i sidste VM-gruppespilsrunde som et "safe choice".

- Komitéen har vurderet, at Bayern München mod FC København højest sandsynligt også bliver envejstrafik, og hun bliver med største sandsynlighed ikke udfordret voldsomt i aften.

Stéphanie Frappart fløjter opgøret mellem Bayern München og FC København i gang klokken 21.00.