• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

FCM-back skal stoppe Mané: Jeg har nok bedre styr på ham end omvendt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Joel Andersson er godt klar over, hvilken opgave der venter ham tirsdag aften, når FC Midtjylland møder Liverpool. Han har dog fået gode råd fra assistenttræner Kristian Bach Bak, der selv har stået over for Sadio Mané.

Af Anders Dehn

Uden at fornærme Superligaens kantspillere kan vi vist godt konkludere, at Joel Andersson i aften står over for en bedre direkte modstander, end han er vant til. Hvis Liverpool altså stiller op i stærkeste formation, kan den svenske back fornøje sig med 90 minutter over for Sadio Mané.

FC Midtjylland gæster Anfield, og forud for det opgør har Andersson sørget for at gøre sit hjemmearbejde. For han ved, at det bliver en svær opgave mod Mané, der er kommet flyvende fra land med fire mål og ét oplæg i fem Premier League-kampe.

Læs også:FC Midtjylland har 25 mand med til Liverpool

- Jeg har nok bedre styr på ham, end han har på mig, for jeg har set ham spille mange gange. Jeg skal også se lidt flere klip med ham i morgen (i dag, red.), samtidig med at jeg skal tale med mine holdkammerater, siger Joel Andersson til Fotbollskanalen.

Deltagelsen i Champions League er FC Midtjyllands andet europæiske gruppespil i klubbens historie. Det første var i 2015, da holdet slog Southampton ud i den afgørende playoffrunde.

Læs også:Pas på, FCM: Salah er endnu bedre end sin første sæson i Liverpool

På det hold spillede Mané, og over for ham stod Kristian Bach Bak, der i dag er assistenttræner i FCM. Ham har Joel Andersson snakket med om aftenens udfordring.

- Han spillede mod Mané dengang og har fortalt, at han er utroligt hurtig. Det kan godt være, at man tror, at man har ham under kontrol, men det tager bare et halvt sekund, og så er han væk. Han er utrolig klog og dygtig én mod én, for bare at nævne et par ting, siger Andersson.

Om FCM-backen lykkes med at holde Sadio Mané i skak, vil vise sig fra klokken 21 i aften. Da er der kickoff fra Liverpool.

Læs også:Video: Selvfølgelig skal FC Midtjylland stille med Evander mod Liverpool

Læs også:Dansk hold har før vundet på Anfield: De klappede ned mod os

Læs også:Optakt: Liverpool - FC Midtjylland

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus