• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Kenneth Jensen

FIFA-boss: Jeg er interesseret i klub-VM, ikke en europæisk superliga

Foto: Getty Images

Rygterne går på, at der igen arbejdes på en udbryderliga, der har FIFA som bagmænd. Præsident Gianni Infantino lader dog ikke til at være indviet i sådanne planer.

Af Kenneth Jensen

Ifølge det store engelske medie Sky Sports bliver der igen arbejdet hårdt på at skabe en ny europæisk superturnering.

Denne gang skulle den have deltagelse af de 16-18 klubber fra de største ligaer i verden, og der skulle være en gigantisk præmiepulje til fordeling mellem mandskaberne, der mødes ude og hjemme i en liga, der altså giver mere end 30 kampe til hvert hold.

En sådan turnering skal ikke erstatte de nationale ligaer, men i stedet de europæiske, som vi kender dem, og det ville betyde farvel til Champions League og det stjernestøv, som danske klubber og klubber i mindre ligaer får sværere og sværere ved at komme med i.

Turneringen er angiveligt støttet af FIFA, og det er uvist, om UEFA er med i projektet.

Læs også:Ny Vendsyssel-ejer: Vi havde kig på seks forskellige danske klubber

Det skal også sige, at det kan være løs snak for at presse UEFA i forhold til næste gang, de europæiske turneringer skal revurderes. 

Planerne kommer i øvrigt i kølvandet på, at både United og Liverpool har forsøgt sig med et forslag om at få Premier League ned på 18 hold, hvor top seks-holdene reelt kunne bestemme det hele. Forslaget blev nedstemt.

Men hvad siger FIFA-præsident Gianni Infantino?

I et interview med det schweiziske medie aargauerzeitung.ch svarer Gianni Infantino, at en sådan turnering ikke har nogen interesse.

Læs også:Skidt nyt for klubberne: Landshold kan kræve stjerner til Sydamerika

- Vi kommer ikke til at tage Bundesligaen fra nogen. Som FIFA-præsident er jeg interesseret i klub-VM, ikke en superliga. Jeg er ikke interesseret i Bayern mod Liverpool, men Bayern mod Boca Juniors fra Buenos Aires. 

- Liverpool har 180 millioner fans på verdenplan. Flamengo har omkring 40 millioner. Flamengo har 39 af 40 millioner fans i Brasilien. Liverpool har måske kun fem millioner i England, de restende 175 millioner andre steder på kloden. Jeg ønsker, at klubber uden for Europa får en global appel i fremtiden. Min vision er, at der skal være 50 klubber og 50 landshold, der kan blive verdensmestre, siger Gianni Infantino i det store interview med det schweiziske medie.

FIFA-præsidenten mener, at sådan et klub-VM-projekt er blevet endnu vigtigere den dag i dag, hvor verden kæmper med en pandemi. Det skyldes ifølge Infantino, at man nu på tværs af lande må arbejde endnu bedre sammen.

Læs også:Presset FIFA-præsident reagerer på straffesag: Ingen grund til det

Læs også:Schweiz åbner straffesag mod presset FIFA-præsident

Læs også:Carlsen: Covid-19 og manifestationer

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus