• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Fit Falk tog et helt nyt skridt denne sommer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Falk har været med i samtlige af FC Københavns kampe i denne sæson, og den elegante midtbanespiller er da også i tiptop stand rent fysisk.

Af Jacob Quvang

Tipsbladet i Parken.

Er der én spiller, som har været gennemgående for FC København i denne sæson, så er det Rasmus Falk.

Midtbanespilleren har fået spilletid i samtlige 18 kampe for FC København i denne sæson, og størstedelen af disse har været fra start. Ganske imponerende med tanke på, at han fylder 32 år til januar, og at han tidligere i karrieren har døjet med lidt skader. 

Dem har han lagt bag sig lige nu, men det har ikke været uden hårdt arbejde. Til Tipsbladet og den fremmødte presse åbner han op for, at denne sommer har kostet masser af sved på panden. 

- Jeg har det rigtig godt, og jeg føler, at jeg restituerer rigtig hurtigt, og at jeg er frisk. Det har også været fedt, og det har været en lille sejr for mig at kunne spille 100 minutter i Istanbul, 100 minutter i Nordsjælland og 100 minutter i Brøndby på otte dage og stadig føle mig frisk, og at jeg kan gå ind og levere det, som jeg skal, igen og igen. 

- Det er noget, som jeg har lagt rigtig meget energi i og mange ressourcer for at komme derhen, så det gør jeg alt for at kunne blive ved med at levere, hvis jeg bliver valgt til det.

Det er ikke til at se på Rasmus Falk, at han spiller rigtig meget i øjeblikket. Man kan tydeligt se på ham, at han er klar til i morgen - både i hovedet, men også i kroppen.

Har du en anden tilgang til det her med at være professionel fodboldspiller, siden det er sådan?

- Det kan man godt sige, men jeg har skullet justere lidt. Jeg synes altid, jeg har set mig selv som en, der har dedikeret mig hundrede procent til det, men det er klart, at der har været nogle ting, som man har skullet justere lidt i forhold til sidste år, hvor jeg gik for hurtigt i gang igen og igen og igen i forhold til at komme ud på banen og spille fodbold, siger Falk og fortsætter:

- Jeg måtte tage det til et nyt niveau i forhold til at være frisk og fit. Jeg har aldrig haft en sommer, en pause, hvor jeg har været så aktiv, som jeg har været, og hvor jeg har lagt så meget i at komme op på et niveau rent fysisk bedst muligt.

Som Rasmus Falk selv nævner, så har han spillet rigtig mange minutter på det seneste. De store kampe kommer som perler på en snor lige i øjeblikket, og han lader til at være uundværlig for Jacob Neestrup.

Alligevel blev Rasmus Falk skiftet ind i midtugens historiske pokalsejr mod Lyseng, hvor københavnerne vandt 9-0, og ganske usædvanligt er det den kamp, som har resulteret i de trætteste stænger.

- Det er faktisk sjovt. Jeg har spillet mange kampe fuldtid, og det er jeg rigtig, rigtig glad for. Men jeg var nærmest mest træt, efter vi havde spillet i Lyseng den anden dag, hvor jeg spillede 20-25 minutter, og vi havde kørt frem og tilbage, siger han med et lille grin. 

Det er tydeligt at mærke på Rasmus Falk, at han glæder sig til tirsdagens brag mod giganten Bayern München. Hvis han som ventet starter på banen, skal han nok spille overfor en spiller som Joshua Kimmich, og selv glæder Falk sig til at måle sig selv mod så store navne, som den tyske storklub råder over.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images