• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Fjendetjek: Slavia Prags stjernespiller er umulig at forsvare sig mod

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på Slavia Prag, som FC Midtjylland møder i Champions League-playoff.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland har allerede skrevet klubhistorie ved at nå playoffrunden i Champions League-kvalifikationen, men målet er ikke nået endnu. FCM opfylder først klubbens drømme, når holdet kommer i gruppespillet.

Mellem de danske mestre og det forjættede land står Slavia Prag. Holdet har været gennem en voldsom udvikling de seneste fem-seks sæsoner: fra nedrykningskandidat til suveræn mester. Det har klubben ikke mindste de kinesiske ejere at takke for.

Tipsbladet.dk har forud for tirsdagens Champions League-playoffkamp zoomet ind på FCM's modstander og udpeget tre profiler, som mestrene skal holde et særligt øje med.

Nicolae Stanciu
27 år
Offensiv midtbane

Den rumænske playmaker har en fortid hos de evige rivaler Sparta Prag, men hvis Slavia-fansene var utilfredse med det, har Stanciu gjort sit for at indynde sig hos dem.

I sin første sæson spillede han 40 kampe, scorede 4 mål og lagde op til 12 af medspillernes scoringer. Derudover er Stanciu for Slavias spil, hvad Fredericia Station er for tognettet i Danmark: et knudepunkt.

Læs også:Vigtigste sejr i fem år: Nu spiller FCM om langt over 100 millioner kroner

- Han er helt klart hjernen på holdet, og han sprøjter afleveringer rundt - diagonalt, direkte frem, på et øjeblik. Han er basalt set umulig at forsvare sig mod, når han rammer sit topniveau, hvilket er mere eller mindre hver gang i øjeblikket, siger den tjekkiske journalist Tomáš Daníček.

Petr Ševčík
25 år
Midtbanespiller

Modsat mange andre europæiske hold udgør hjemlige spillere rygraden på Slavias hold. Af de 11, der spillede flest minutter i seneste sæson, er kun to udlændinge. En af de tjekker, der både spillede meget og var vigtigst, er Ševčík.

Han kom til Slavia i januar 2019, og han har hurtigt markeret sig som en af holdets centrale spillere. 6 mål og 12 oplæg fra den centrale midtbane i seneste sæson fortæller noget om Ševčíks succes.

De gode præstationer har også skaffet ham en plads på Tjekkiets landshold. Han debuterede i efteråret 2019 og var udtaget igen til kampene i septembern 2020.

Slavia spiller som regel med tre på midten. Enten med Ševčík oppe ved siden af Stanciu og med Ibrahim Traoré bag dem eller med Ševčík trukket en anelse længere tilbage end Stanciu.

Læs også:FCM-træner om Slavia Prag: Jeg ved, vi har kvaliteterne

Jan Bořil
28 år
Venstre back

Det seneste halve årti har kinesiske penge forvandlet Slavia Prag fra en kriseramt klub, der var tæt på at rykke ud, til mester i tre af de seneste fire sæsoner. Det er blandt andet kommet i stand efter en komplet udskiftning af truppen.

Bořil er således den spiller, der har været i klubben i længst tid, og han kom først til i januar 2016. Det har været en succes, både individuelt og kollektivt. Bořil er blevet anfører, og han har været med til at gøre Slavia til Tjekkiets dominerende klub.

Han er endnu en af de mange tjekkiske profiler på holdet og fast mand på landsholdet. Han er samtidig det, man vist godt kan kalde en moderne, offensivt orienteret back.

- Bořil er måske venstre back på papiret, men nogle gange agerer han som en ekstra angriber og har stor appetit på at komme sent eller tidligt ind i feltet og afslutte, siger den tjekkiske journalist Tomáš Daníček.

Læs også:FCM-målmand om gruppespil: Man kan se tilbage på det, når man stopper

Læs også:Afstemning: Kommer FC Midtjylland i Champions League-gruppespillet?

Læs også:Tre mesterskaber og to Europa-gruppespil: FCM har ramt næste niveau

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020