• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Hård kritik: Alle andre end Simon Kjær skal spille

Foto: Getty Images

Italiensk fodboldjournalist er ikke begejstret for Simon Kjær efter hans præstation i det første Champions League-opgør mod Inter.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Mens Simon Kjær har fået lov til at hvile sig i Serie A, så har han været foretrukket i klubbens Champions League-kampe dette forår.

Med danskeren i forsvaret spillede man sig i semifinalen, der dog endte med at blive endestation, da man blev besejret af ærkerivalerne fra Inter.

Inter grundlagde sejren i klubbernes første møde, hvor danske Simon Kjær sandt for dyden ikke viste sig fra sin bedste side. Michael Laudrup kaldte ham efter 0-2-nederlaget for "skuffende."

Dagen derpå var den italienske presse også ude med riven, og da returopgøret skulle spilles, var danskeret bænket til fordel for Malick Thiaw. Den beslutning kunne både Martin Jørgensen og hans kollega i studiet hos italiensk tv Michele Criscitiello godt forstå.

Retorikken var dog mest markant hos sidstnævnte.

- Thiaw istedet for Kjær? Jeg tror ikke, han kan gøre det meget værre end Kjær, efter det danskeren gjorde i det første opgør. Det er utænkeligt med Kjær. Han lavede noget rod i sidste uge, lyder det fra Michele Criscitiello, der er hovedansvarlig for det italienske sportsmedie sportitalia.

- Alle andre skal spille istedet for ham. Det er pinligt, at han har den kamp på samvittigheden sammen med sine holdkammerater. Han har gjort mange ting, men det er rigtigt ikke at bruge ham i returkampen.

34-årige Simon Kjær tilbragte klubbernes andet møde på bænken, hvorfra han kunne se sine holdkammerater tabe med 0-1, hvilket sikrede Inter finalebilletten med en samlet 3-0-sejr.

Danskeren var ellers udset til at skulle i aktion midtvejs i anden halvleg, da Malick Thiaw havde pådraget sig en skade. Til syvende og sidst ombestemte AC Milans træner, Stefano Pioli, sig.

Simon Kjær var ifølge Sky Sports sidelinje-reporter Peppe Di Stefano for langsom til at gøre sig klar, hvorfor Stefano Pioli måtte finde den næste mand på listen. Derfor blev Pierre Kalulu sendt i aktion.

Den situation kan du læse meget mere om HER og iøvrigt se i afspilleren ovenfor.