Video : Tipsbladet
Champions League

Hudløst ærlig Neestrup: Det kan ingen i Danmark

FC København-træner Jacob Neestrup forsøgte ikke at tale sig fra Manchester Citys dominans efter FCK's 1-3-nederlag i Parken i Champions League-ottendedelsfinalen.

Klasseforskel. Anderledes kan det ikke siges.

3,56-0,28 hed det i Expected Goals efter tirsdag aftens Champions League-opgør i Parken.

Og man vinder ikke noget ved at have regnet ud, at det var Manchester City, der stod for de mange, store chancer, mens FC København stort set ikke havde noget ud over Magnus Mattssons flotte debutantscoring og en efterfølgende chance.

Københavnerne indkasserede deres to sidste mål i overtiden i 1. halvleg og 2. halvleg, men man skulle have set kampen med særdeles løve-venlige briller for dermed at udlede, at FC København var tæt på et resultat.

FC København-træner Jacob Neestrup var efter kampen heller ikke bleg for at erkende, hvor svær en modstander, man lige havde mødt.

- De var et niveau eller to over de hold, vi mødte i gruppespillet. Det må vi erkende, siger Jacob Neestrup.

- Jeg er rimelig afklaret på den måde, at vi taber til et hold, der er bedre end os på alle parametre, både inden for og uden for kridtstregerne. Det anerkender vi, det må vi lære af, og så tager vi den videre derfra.

- Jeg er nok mest tilfreds med, at vi skulle spille en ottendedelsfinale i dag mod verdens bedste klubhold. Det synes jeg er flot, og det kommer en svær kamp for dette FCK-hold ikke til at lave om på.

FC København kom ikke til meget i 2. halvleg, og det var især Manchester Citys fortjeneste, mente Jacob Neestrup.

- Jeg havde håbet, at Christian [Sørensen] kunne have givet noget af det samme, som han gjorde mod Manchester United. Men vi må bare erkende, at vi blev presset i bund. De gange, hvor vi forsøgte at gå højt på dem, spillede de sig ud af det på en måde, ingen andre hold, vi har mødt, eller ingen andre hold, vi kan komme til at møde, kan gøre. Vi ville gerne have fremtvunget flere situationer, hvor vi kunne have skabt noget, og så er det drønærgerligt, de scorer på sidste spark i kampen, hvor vi er i balance.

- Vi kommer ikke derhen, hvor FC København eller et andet dansk klubhold kommer til at spille lige op med Manchester City over to kampe. Det er et nøk for meget. Men vi skal tage ved lære ved det, vi har oplevet, og gøre det med et åbent og nysgerrigt sind, for der er meget, jeg og spillerne kan lære af den udfordring, vi mødte i dag,

Manchester City er i skrivende stund favorit til at forsvare sidste års treble, altså titlerne i Premier League, FA Cuppen og Champions League.

FC København spiller returkamp i Manchester 6. marts.