• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Storroser FC København: Vi var heldige

Foto: Getty Images

Sevillas cheftræner Jorge Sampaoli var en stor beundrer af FC Københavns defensive struktur.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC København er stadig uden sejr i Champions League.

Det står klart, efter de tirsdag aften tabte 0-3 mod Sevilla. Umiddelbart lyder det som en stensikker sejr til hjemmeholdet, men FC København havde flere gode muligheder for at bringe et positivt resultat med hjem til Danmark.

Først i anden halvleg kom Sevilla for alvor til chancer, hvilket deres argentinske cheftræner Jorge Sampaoli giver FC København kredit for.

- Det var et hold, som var meget kompakt. De var meget lukkede, så vi blev nødt til at finde åbninger. I første halvleg havde vi en klar strategi, men vi fejlede med den. I anden halvleg blev det en anden kamp, hvor det handlede mere om momentum end om en fast organisation. Vi lykkedes med at score først og derefter score to mere, siger Sampaoli på pressemødet efter kampen ifølge Europe press.

- Vi manglede styrke. Vores spil var bag et klart koncept med boldspillere frem for hurtige spillere. De var i stand til at finde gode positioner, som FCK ikke altid giver dig. Det er et hold med en stærk defensiv.

FC København havde også deres muligheder for at score først, og var det sket, så kunne kampen godt være blevet en anden. Sampaoli er i hvert fald ikke bleg for at indrømme, at danskerne til tider gjorde ham nervøs.

- Vi var heldige. Men fodbold både giver og tager, så jeg er glad for det. Holdet fandt gode positioner, som man ikke altid finder, siger han.

Sejren over FC København betyder, at Sevilla tager tredjepladsen i gruppen, der giver adgang til Europa League. Manchester City og Dortmund spillede uafgjort, og er derfor begge videre i jagten på pokalen med de store ører.