Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

FC København skygger kæmpebrag i England

FC København kommer til at have øje på morgendagens kamp i Manchester, som kan ende med at have indflydelse på begivenhederne i Parken.

Tipsbladet i Parken.

Tre point i morgen og så behøves FC København ikke bruge en eneste tanke på, hvordan kampen mellem Manchester United og Bayern München forløber.

Det er den simple vej til et videre avancement i Champions League, men mange andre scenarier kan også komme i spil. FC København kan med et nederlag og en Manchester United-sejr ende med en fjerdeplads og dermed et exit.

I udgangspunktet vil en uafgjort mod Galatasaray også være nok, men det kræver, at Manchester United ikke vinder over Bayern München, hvis FCK på den måde skal avancere.

Der er med andre ord flere scenarier i spil, men det er mere individuelt i FC København-truppen, hvordan man kommer til at forholde sig til det i morgen.

- Det har vi ikke talt om. Jeg behøves ikke vide det, men hvis der eksempelvis er fem minutter tilbage af kampen, så er det meget rart at vide, om vi skal op og score eller om uafgjort er godt nok, siger Mohamed Elyounoussi, der forventer, at man vil lægge en plan for netop dette i de kommende timer.

- Vi er ikke nået så langt endnu. Vi kommer til at have nogle møder i aften og i morgen før kampen, så vi får lagt en plan for det. Det er klart, at det nok kommer til at ske, at Nees siger noget til den nærmeste spiller, som så siger det videre til resten. Men jeg tænker på at vinde og dominere på banen, for så behøver vi ikke den plan.

Kort efter interviewet med Mohamed Elyounoussi blev Jacob Neestrup forholdt de forskellige scenarier på pressemødet. Han vil ikke overlade noget som helst til tilfældighederne, når det kommer til at skygge kampen i Manchester.

- Selvfølgelig kommer vi til det. Specielt i anden halvleg. Det vil være dumt andet. Det er klart, at er vi bagud, så skal vi jagte noget på et eller andet tidspunkt, siger Jacob Neestrup, der ønsker en struktureret kamp uden for meget tju bang-fodbold.

- Det, vi skal undgå i morgen i løbet af alle 95 minutter, medmindre vi virkelig, virkelig er pressede til at skulle jagte et mål eller to, er, at vi ikke skal have en åben kamp. Får vi en åben kamp på store områder, så er der ingen tvivl om, at vi møder en modstander, der er bedre end os. Vi skal have en lukket og kompakt kamp, for så øger vi sandsynligheden for at få et godt resultat. Også hvis den står uafgjort, siger Jacob Neestrup.

FC København-trænerstaben behøves dog ikke råbe op med stillingen fra Manchester, medmindre det er strengt nødvendigt, hvis det står til Elias Jelert.

- Jeg vil kun vide det, hvis det er nødvendigt. Hvis nu jeg er ved at brage i et overlap, og vi skal forsvare i stedet, så må Nees jo råbe ind til mig. Men jeg har egentlig ikke lyst til at høre det, siger højrebacken, der har det på samme måde som Elias Achouri.

- Vi skal bare gøre vores job. Hvis vi går på banen og gør vores arbejde, så behøver vi ikke kigge på den anden kamp. Først fokuserer vi på vores kamp, og så må vi se bagefter, siger tuneseren.

Begge opgør fløtes op klokken 21.00 tirsdag aften. Skal du klædes godt på til de forskellige scenarier, så har Tipsbladet lavet en oversigt HER.