• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Journalist i chok: Neestrup forklarer vredesudbrud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jacob Neestrup sætter ord på sin skideballe rettet mod den tyrkiske journalist Caner Isbegendiren efter onsdagens Champions League-kamp mod Galatasaray.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet på Brøndby Stadion.

FC København havde netop tabt to point onsdag aften mod Galatasaray, da Jacob Neestrup overhørte en tyrkisk journalist ønske Rasmus Falk tillykke med det ene point i den såkaldte mixed zone.

Det ville FC København-træneren ikke finde sig i, og så afbrød han sin egen evaluering af kampen.

- I tyrkiske medier - I er nødt til at vise os noget mere respekt! Vi tabte to point. Vi vinder, hver gang vi møder jer. Og så forventer I, at vi svarer på kommentarer, hvor I siger tillykke med et point. Vi tabte to point!

Tipsbladet talte efterfølgende med journalisten Caner Isbegendiren, der mildest talt var i chok, og forklarede, at der intet ondsindet var bag hans lykønskning. Jacob Neestrup holder fast i, at den slags kommentarer ikke skal rettes mod FC København.

Det fortæller han til Tipsbladet og den øvrige fremmødte presse efter søndagens derby på Brøndby Stadion.

- Det er helt fair, at folk har en holdning til det. FC København udviklede sig helt fantastisk op gennem 00'erne. FC København udviklede sig helt fantastisk op gennem 10'erne, og det skal vi også gøre op gennem 20'erne, siger han og tilføjer:

- FC København er ikke der i dag, hvor journalister skal rende rundt umiddelbart efter en kamp, som vi har spillet i Istanbul, og sige tillykke med det ene point. Der er vi alt for stor en klub. Vi er forpligtet til - spillere og trænere - at beskytte der, hvor vi er på vej hen.

FC København skal vinde det danske mesterskab stort set hvert år og som minimum komme i et europæisk gruppespil. Og den slags store armbevægelser er et skridt mod nye højder, mener Jacob Neestrup.

- Vi skal vise, at vi er der, hvor vi gerne vil tage det næste skridt. Det er det, vi gerne vil. Man kan sige meget om os, men fedtspille gør vi i hvert fald ikke udadtil. Vi siger, at vi skal spille europæisk og vinde dit og dat, og det synes jeg, at vi gør, og så må man også stå på mål for det, når det bliver lidt ubehageligt.

Af samme grund mener Jacob Neestrup, at det er vigtigt, at FC København siger fra overfor kommentarer som den fra Caner Isbegendiren onsdag aften.

- Vi presser os selv, og derfor skal vi heller ikke sidde nede i Istanbul og sige, hvor uhyggeligt det er at spille der. Det kommer ind i knolden på os. Jeg synes faktisk, at det er vigtigt, at vi siger: "du skal da ikke sige tillykke med det ene point til os," siger Jacob Neestrup og tilføjer.

- Vi er FC København, og vi er lige så gode som jer. Det har vi iøvrigt vist mod tyrkiske hold i snart 10 år. Jeg synes ikke, jeg er tyndhudet. Jeg synes, jeg beskytter, der hvor FC København er på vej hen.

Tipsbladet har talt med den tyrkiske journalist Caner Isbegendiren, der ønskede Rasmus Falk tillykke med det ene point. Han var mildest talt i chok over FCK-chefens skideballe.

Her kan du læse interviewet.