• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov & Victor Risager

Karakterer: Den aften glemmer vi aldrig, FCK!

Foto: Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på FC Københavns kamp mod Manchester United onsdag aften og giver karakterer til "løverne".

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Parken.

FC København - Manchester United 4-3 (2-2)
0-1, Rasmus Højlund
0-2, Rasmus Højlund
1-2, Mohamed Elyounoussi
2-2, Diogo Goncalves
2-3, Bruno Fernandes, straffespark
3-3, Lukas Lerager
4-3, Roony Bardghji

Sikke en fodboldkamp, Parken dannede ramme for onsdag aften, da Manchester United gæstede FCK. Syv mål, et rødt kort, to straffespark - ja, der var ganske enkelt drama for alle pengene. Og det endte med FC København-sk sejr.

Her er Tipsbladets karakterer til FC Københavns spillere:

Kamil Grabara - 3
Det er selvfølgelig aldrig nogen god aften for en keeper, når han lukker tre mål ind, men ingen af de tre mål kan placeres på Grabaras kappe. Han reddede, hvad han skulle, og målene var han mere eller mindre chanceløse ved.

Peter Ankersen - 3 (ud 64.)
Ganske stabil præstation fra den erfarne højre back, der tog pladsen, så Elias Jelert kunne spille i venstre side. Ankersen havde udmærket styr på Alejandro Garnacho i store dele af kampen, og så kom han godt med frem. Det så man ikke mindst ved FC Københavns første mål, hvor Ankersen lægger et knivskarpt indlæg til Goncalves, der assisterer Elyounoussi.

Denis Vavro - 1 (ud 78.)
Han er svær at blive klog på, den slovakiske stopper. Ofte er han rigtig god, men somme tider er han rystende usikker… I aftenens første halvleg var Denis Vavro i den sidstnævnte kategori. Han var semi-uopmærksom ved Manchester Uniteds første mål, og han var direkte skyld i englændernes andet mål med et sjusket boldtab. Altså, hvad havde han gang i? Og det sjuskede boldtab var ikke bare en enlig svale - nøj, hvor var der mange af dem. Mere stabil i anden halvleg, men vi ender altså på en lav karakter.

Kevin Diks - 3
Han finder sig mere og mere tilrette i det centrale forsvar, og Kevin Diks var nok engang velspillende for FC København onsdag aften. Især skal hans afleveringsfod fremhæves, for det er ikke mange afleveringer, der ikke rammer deres mål, og han er vigtig for at få ført bolden frem. Og en stærk detalje: Han var en af dem, der beskyttede straffesparkspletten før Goncalves’ straffespark efter den yderst omtalte situation i Manchester. 

Elias Jelert - 3
Det startede ikke super godt for Elias Jelert i venstresiden, og det første mål er han måske lidt medskyldig i. Det er i hvert fald i hans side, at der opstår et gigantisk hul, Scott McTominay kan løbe sig fri i. Men han får leveret nogle fine løb frem i banen med bolden, og så var det også Jelert, der fik fremtvunget det røde kort til Marcus Rashford, som fuldstændig vendte kampen. Følte sig tydeligvis mere tilpas på højre back i anden halvleg. 

Rasmus Falk - 4
Fynboen havde et godt blik for at finde Viktor Claesson i mellemrummene. Der var også et par svipsere undervejs fra Falk, der heldigvis ofte fik gjort skaden god igen med et hidsigt genpres. En flot assist til Lukas Lerager trækker naturligvis op, men det var ikke en decideret flyvende Falk.

Lukas Lerager - 4
Formstærke Lerager spillede sådan set langt hed ad vejen sin dårligste kamp i meget lang tid. Det var et kostbart straffespark, han begik efter pausen, og de dybe løb bed ikke rigtigt. Men tingene går bare Leragers vej i øjeblikket. Med en scoring fik han sat et afgørende aftryk på en magisk aften i Parken.

Diogo Goncalves - 5 (ud 70.)
Nogle ting er nemmere at tilgive end andre - Diogo Goncalves' svage indledning på opgøret taler vi aldrig mere om. Er du da vimmer for en aften for den portugisiske offensivspiller. Mål, en lækker assist og et frispark på overliggeren - Goncalves var chauffør i den københavnske partybus, og torsdag vågner Manchester United-defensiven op med tømmermænd på grund af FCK-stjernen.

Mohamed Elyounoussi - 4 (ud 64.)
Det er i sådan en kamp, Mohamed Elyounoussi skal vise, at han er en klassespiller - og det gjorde han så. I hvert fald i glimt. Efter en anonym start fik "Moi" ny luft, da FC København kom en mand i overtal. Scorede målet til 1-2 og lagde desuden et par farlige bolde i feltet, som ikke var langt fra at give pote.

Viktor Claesson - 3
På Old Trafford tabte FCK-kaptajnen den ene hovedstødsduel efter den anden - i Parken valgte FC København klogeligt at lade være med at smække høje bolde frem mod Claesson. Svenskeren fik bragt sig i mange gode situationer, men manglede den allersidste skarphed. Til gengæld var Claesson uhyre skarp på et meget vigtigt tidspunkt - han sørgede sammen med Kevin Diks for at beskytte straffesparkspletten, så Garnacho og andre banditter ikke kunne nærme sig den og ødelægge Goncalves' eksekvering. Af skade bliver man klog.

Elias Achouri - 2 (ud 78.)
Tuneseren spiller som én, der har lært at spille fodbold på gaden. Det gør ham voldsomt underholdende, men af og til roder han sig ud i noget møg. Mod Manchester United var der noget af det hele, men for lidt af det rigtig gode. Svageste kort i FC Københavns offensiv.

Indskiftere:
Roony Bardghji - 5 (ind 64.)
En vaskeægte teenagesensation! Fra nu af begynder hele verden at skrive om det 17-årige vidunder, der blev matchvinder i Champions League mod Manchester United, før han blev myndig. Sikke et indhop. Sikke et talent. Wauw, Roony Bardghji!

Christian Sørensen - UB (ind 70.)
For kort tid på banen.

Orri Oskarsson - UB (ind 70.)
For kort tid på banen.

Nicolai Boilesen - UB (ind 78.)
For kort tid på banen.

Jordan Larsson - UB (ind 78.)
For kort tid på banen.

Træner:
Jacob Neestrup - 4
FCK-træneren havde givet genvalg til mandskabet, der var et brændt straffespark fra point på Old Trafford, og det er svært at have indvendinger mod. Københavnernes store problem i kampen var imidlertid personlige fejl, især ved de to første mål, og det er svært for Neestrup at dæmme op for. I anden halvleg kunne man godt savne et større pres på Manchester United, for det blev lidt for afventende til tider, men det kom til sidst, og FCK scorede den store gevinst ved det. Også stor ros for at turde at sende unge Roony Bardghji ind som den første indskifter, for han var utroligt livlig. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.