Karakterer: En regn af ros efter FC Midtjyllands største triumf

FC Midtjylland er klar til Champions League efter en flot sejr over Slavia Prag. Vi zoomer ind på de enkelte spillere.

Tipsbladet.dk i MCH Arena

Det største resultat i FC Midtjyllands historie er en realitet. Holdet er klar til Champions League-gruppespillet efter en vild 4-1-sejr over Slavia Prag.

Jesper Hansen - 3 bolde
Landsholdsmålmanden havde svært ved at komme ud til et par indlæg i første halvleg og kæmpede desuden med sit afspil. Var dog chanceløs ved målet og havde et par gode, vigtige indgreb i anden halvleg.

Joel Andersson - 3 bolde
Stod nogle gange meget alene på sin back og var lige ved at komme i bekneb defensivt. Andersson løste det generelt sine opgaver fint uden at brænde banen af.

Erik Sviatchenko - 3 bolde
Kaptajnen var ikke lige så dominerende, som han var i de foregående europæiske kampe, men løste sine opgaver defensivt, headede et par dødbolde væk og var selv farlig i den anden ende. Udviste tiltrængt ro.

Alexander Scholz - 5 bolde
Scholz lagde ud med et boldtab og en tabt duel, der førte til en farlig situation for Slavia Prag. Spillede sig dog gradvist op og så efterhånden lige så autoritær ud, som han plejer. Og så trækker det altså en karakter op, at han udnyttede straffesparket til 2-1 med  meget pres på sig og efter  lang ventetid.

Paulinho - 3 bolde
Igen var Paulinho en flittig gæst på modstanderens banehalvdel, hvor han både lagde indlæg, trak hjørnespark og erobrede bolde.

Jens-Lys Cajuste - 4 bolde
Svenskeren havde et par boldtab i begyndelsen af kampen, men lod sig ikke mærke af det. Fremstod iskold, når han havde bolden og enten driblede eller afleverede sig ud af en svær situation. Endnu en moden optræden og tættere på fem end tre bolde.

Frank Onyeka - 4 bolde
Stod i lange perioder ikke lige så stærkt i billedet som sin makker, Cajuste. Havde dog især en periode i første halvleg, hvor han satte sig igennem med et godt raid frem i banen og siden en vital tackling i den modsatte ende. Erobrede selv bolden og scorede til 3-1 - og afgjorde dermed kampen.

Awer Mabil - 4 bolde
Han var i gang med en fin, omend ikke prangende, kamp i løbet af den første time. Men ud af ingenting slog han et giftigt indlæg ind i hovedet på Kaba, der scorede. Det trækker op.

Evander - 2 bolde
Han og Sisto blev skiftet ud på samme tidspunkt, og de kunne passende diskutere undervejs, hvem der havde leveret den mest anonyme indsats. Evander får et par plusser i bogen for fine aktioner, men ikke noget, der trækker nævneværdigt op.

Pione Sisto - 2 bolde
Der er stadig et stykke vej til det niveau, han har vist tidligere. Formåede aldrig at sætte sit præg på banen og blev udskiftet efter mindre end en times spil.

Sory Kaba - 3 bolde
Normalt plejer Kaba at kunne finde trøst i, at han spillede godt, selv om han ikke scorede. Denne gang var det omvendt. Han leverede ikke sin bedste kamp, men scorede til gengæld sæsonens første mål. Og det endda godt et. Trak straffesparket, der førte til 2-1-målet, men missede det også, inden Scholz fik chancen på omsparket.

Indskiftere:
Bozhidar Kraev - 2
Viste ikke så meget som Dreyer og gjorde ikke den store forskel.

Anders Dreyer - 4 bolde
Lagde både op til 3-1-målet og scorede selv 4-1-målet. Flot indhop.

Mikael Anderson - UB
Kom på banen i overtiden.

Træner
Brian Priske - 5 bolde
Når holdet leverer sådan en præstation, skal træneren have en høj karakter. FCM var på hælene især i starten, men fik på fornem vis vendt kampen. Gode indskiftninger.